Aki mostanában a Puskás Arénához látogat, kellemes zöldben múlathatja az időt, letelepedhet a zöld fűben, de akár kocoghat is egyet.

Április 30-án adták át a főváros új közparkját, a Puskás Aréna mellett, ahol több újonnan telepített fa, szökőkút, street workout eszközök, skate-pálya, büfék és mosdók is helyet kaptak. A helyszínen két játszótér közül is választhatnak a gyerekek, egy kisebb, mászófelülettel rendelkező és egy nagyobb, csúszdás placc közül, amelyhez a Stefánia felőli kapun kell megérkezni.

Két rekortán futókört alakítottak ki a hatalmas zöldterületen (körülbelül 420-500 méter hosszúak), az egyik (a metró felől nézve) a stadion mögött, a még át nem adott sportpályák körül kanyarog, a másikon a Dromosz szoborpark ötvenes években készült, felújított alkotásai mellett kocoghatunk. A végében egy gigantikus „Puskás” felirat szolgál szelfipontként, ami mögött egy szabadtéri lépcsős lelátót is építettek, így a terület a jövőben alkalmas lehet rendezvények, koncertek, óriáskivetítőkön való meccsközvetítésekre is.

Az elkészült elemek a fejlesztés első ütemének részei. A második ütemben (a foci-Eb után, júliusban) adják át használatra a sportpályákat: kosarazani, kézilabdázni, görhokizni, pingpongozni és teqballozni lehet majd. A park kutyabarát, reggel 6 és este 10 között van nyitva.

Címkék