Eldőlt a pesti alsó rakpart Margit híd és Kossuth tér közötti szakaszának közbeszerzése, így hamarosan megindul az 500 méteres szakasz gyalogosbaráttá fejlesztése. A rakpart újjáépítésével egy összefüggő Duna-parti sétány kialakítása a cél, ami a Duna Arénától a Cipők a Duna-parton emlékműig fog tartani.

Már mi is többször megírtuk, mennyire örülünk a rakpartok megújításának, hiszen végre nemcsak az autók számára, hanem nekünk, városlakóknak is készülnek. A rakpartok gyalogosbarát megújítását elsőként a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti, 500 méteres szakaszával kezdik, ami hétvégente már a gyalogosok és a kerékpárosok terepe. 

A megújítás során egy 4-5 méteres gyalogossétányt alakítanak ki, a forgalom 30 km/h-s csillapításával, az útpálya mellől kiveszik a szalagkorlátot, a helyére fákat ültetnek – olvasható a Főváros közleményében. A cél egy összefüggő Duna-parti sétány kialakítása, ami akár rekreációs helyszínként is funkcionálhat. A gyalogossétány arculata illeszkedik a rakpart Országház előtti szakaszához, gránit kockakő burkolattal és 35 talajkapcsolatos fával. 

Mivel a megfelelő sétány kialakításához a rakpartot ki kell szélesíteni, a Markó utcai rámpát is átépítik. A Margit hídnál kb. 5-6 méter széles szakaszon sétálhatunk majd, míg a Markó utca környékén négy méteren. Bár az Id. Antall József rakpart, a Kossuth Lajos tér és a Jászai Mari tér közötti szakaszon a közúti funkció 2x1 sávon megmarad, a Duna-partra gyorsabb és könnyebb lejutási lehetőséget építenek.

Címkék