Húsz premier-előadással és műsoron tartott, ingyenesen megtekinthető repertoárdarabokkal várja a nézőket a Táncszínház virtuális színpada. Az online előadások olyan népszerűek lettek az elmúlt időszakban, hogy az intézmény nem szünteti meg virtuális műsorfolyamát, sőt májusban és júniusban olyan izgalmas, új előadásokat is láthatunk majd, melyeket a pandémia miatt még nem lehetett bemutatni.

Az elmúlt időszak nem volt egyszerű a kulturális intézmények számára, azonban a járványhelyzet javulásával új lendületet vett a szféra, így a Nemzeti Táncszínház színpadát is végre újra élettel tölti meg a tánc és a zene a próbák alatt. Azonban a nyitás még óvatos, így még kicsit várnunk kell, hogy élőben is élvezhessük az előadásokat, de online formában új premierekkel és remek előadásokkal szó szerint házhoz megy a táncművészet. Izgalmas hetek elé nézünk, hiszen májusban és júniusban a két hónapos premierdömping során lesz néptánc, flamenco, és új előadásokkal készülnek a hazai kortárs táncegyüttesek is.

A májusi bemutatók sorában ott lesz az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, a Budapest Táncszínház, új darabbal láthatjuk a színpadon a Duna Művészegyüttest, és a FlamenCorazóneArte is pezsdítő színpadi flamencoforgataggal készül. Júniusban pedig jön a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett, a Bozsik Yvette Társulat, és újra találkozhatunk a Frenák Pál Társulattal és a Pécsi Balettel is. A bemutatókra az InterTicket jegyvásárlási rendszerén keresztül lehet jegyet váltani, de a repertoáron tartott előadásokat továbbra is ingyenesen, de regisztrációhoz kötve tudjuk megnézni.

Szerencsére már arra sem kell sokat várnunk, hogy élőben élvezhessük az előadásokat, ugyanis a Nemzeti Táncszínház a pandémiás szabályokat figyelembe véve és kiemelt figyelmet fordítva a nézők és a művészek egészségére, fokozatos újranyitásra készül. Hamarosan újra beülhetünk a nézőtérre – védettséget igazoló okmánnyal, korlátozott létszámmal. Idén ráadásul egész nyáron élvezhetjük az előadásokat, ugyanis szinte folyamatos nyitvatartást tervez a teátrum. Olyan izgalmas előadásokat csodálhatunk majd meg élőben, mint a Millenáris zöldterületére komponált, közönségmozgató eseménysorozatnak, a Táncparknak, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjének a programjai, és újra elérhető lesz az elmúlt nyarak sikerrendezvénye, a Táncfúzió is.

A premierekről és a repertoáron tartott előadásokról a Nemzeti Táncszínház honlapján találtok bővebb információkat.

Címkék