Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

Éjszakai élet

Május 20-án a Tesla udvarán megnyit a Botellón-terasz

A Kazinczy utca 21. a bulinegyed kellős közepén található. Itt van az Elektrotechnikai Múzeum, vagyis a Tesla, ami ugyanúgy csendes napokat, heteket él meg mostanában, akárcsak a környék. Ezért is esett a választás a Tesla udvarára, hogy ott nyissák meg idén a Botellón-teraszt, és ezzel vigyenek újra egy kis életet a bulinegyed életébe.

Először is tisztázzuk, mit is jelent ez a különös szó: botellón. Spanyolországból származik a tevékenység és így maga a szó is. Azt a fajta egyszerű szórakozási formát takarja, amikor a bulit kívánó emberek nyilvános helyeken gyűlnek össze, visznek magukkal alkoholt, aztán szocializálódnak, beszélgetnek, isznak és táncolnak is, egyszóval: szórakoznak. Akkor is adózunk a botellónnak, amikor kimegyünk a Margiszigetre vagy az Erzsébet térre és letelepszünk a fűbe több hasonló társaság közé. De mivel az utcán, közterületen nem lehet alkoholt inni csak úgy, talán jobb, ha van(nak) valaki(k), aki(k) megszervezi(k) a botellónt. 

Nálunk is van már a botellónt népszerűsítő csapat, stílszerűen Botellón Budapestnek hívják őket, akik erre-arra vándorolnak a városban, és mindig máshol rendezik meg zenés-táncos összejöveteleiket. Bulizhattunk már velük többek között a Szabadság hídon, a Citadellánál, a Városligetben, a Bazilika előtti téren, az alagút tetején és a Zsiráf sörkertben is. 

Ezúttal a Tesla udvara lesz a bázisuk, a nyári időszakra mindenképpen. Változatos programokkal várják majd, hetente több alkalommal is, a szórakozni vágyókat, és minden napra más-más szervezőcsapattal kiegészülve találják ki a műsort. A nyitóbulira az időjárás miatt május 13-a helyett május 20-án kerül majd sor, és az italokon kívül nyugodtan vihetjük kedvenc négylábúnkat is, hiszen a helyszín kutyabarát. 

A helyszín mindig változik tehát, és ezúttal a koncepció is változott kicsit: alkoholt ugyanis nem lehet csak úgy bevinni a Tesla udvarba, lesznek azonban a helyszínen üveges borok, amit diszkont árakon vásáarolhatnak meg a vendégek. Ami viszont változatlan: az italt repohárból lehet majd elfogyasztani – ezzel is megóvva a környezetet. Hiába nem hemzsegnek még egy darabig a turisták hadai a most csendes Kazinczy utcában, azért a környéket fel lehet rázni, például ilyen, pénztárcabarát helyekkel, mint amilyen a Botellón-terasz is lesz a Tesla udvarán.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Neked ajánlott

A