De nemcsak az Andrássy út, hanem a Kós Károly sétány, a József Attila utca (Széchenyi tér) és természetesen a pesti rakpart is, ami már szinte hagyománynak számít.

Ma van a Föld napja, és mivel is lehetne jobban felhívni a figyelmet a légszennyezettségre, mint hogy pár napra búcsút intünk a gépkocsiknak. Persze már a mai napon is erre igyekeznek rávenni az autósokat: ha ma nem ülnek a volán mögé, hanem tömegközlekedésre váltanak inkább Budapesten, akkor azt ingyen tehetik.

„Föld napja. Óvjuk jobban!” – ez a felirat olvasható ma a közterületi kijelzőkön, és figyelmeztet a környezetvédelem fontosságára. A járműveken hallható hangbemondás pedig arra is felhívja a figyelmet, hogy a Földet és az emberiséget fenyegető klímaváltozást a levegőbe kerülő szén-dioxid, valamint egyéb gázok okozzák. Budapesten a káros kibocsátások negyedéért az autóforgalom tehető felelőssé. Ezért a BKK a környezet védelmére és saját egészségük megóvására buzdítja a rendszeresen autóval közlekedőket. Egyúttal arra ösztönzi őket, hogy használják a koronavírus-járvány idején is biztonságos közösségi közlekedést, vagy az autójuk helyett válasszanak egyéb, alternatív közlekedési eszközt az úti céljuk eléréséhez.

Most hétvégén, április 24-25-én pedig végiggyalogolhatjuk, végigbringázhatjuk, végigrollerezhetjük, végiggörkorizhatjuk a Kós Károly sétányt a Városligetben, majd végigmehetünk az Andrássy úton, hogy aztán a József Attila utcán át eljussunk a Széchenyi térre, ahol pedig már vár ránk a pesti rakpart. Az útszakasz szombat reggel 5 óra és vasárnap este 22 óra között áll nyitva a mozogni vágyók előtt, már csak az időjárásnak kell hozzánk kegyesnek lennie.  

Címkék