Mióta beköszöntött a tavasz, a népszerű kirándulóhelyeken egyre többször alakul ki tumultus, pedig a jelen helyzetben pontosan ezt szeretné mindenki elkerülni. Éppen ezért a Főváros március 27-től hétvégente ismét megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok előtt a pesti rakpart Margit híd és Közraktár utca közötti szakaszát.

Március 27-től hétvégente (a rakpartot érintő beruházások kezdetéig) ismét autómentessé válik a pesti rakpart, a járművek helyett a gyalogosok, a kerékpárosok és a sétálók vehetik birtokba. Mivel a népszerű kirándulóhelyeken és parkokban hétvégente jellemzően tömegnyomor van, reméljük, hogy a rakpart megnyitása enyhít ezen. 

A rakpart szombat reggel 6-tól vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autósforgalom elől. A Főváros mindenki arra kér, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, a rakparton is viseljék a maszkot és tartsanak egymástól távolságot. 

Budapest egyébként sokkal több a Margitszigetnél és a Normafánál, közel 860 hektár természetvédelmi terület és kevésbé használt zöldfelület van. Érdemes ezeket is felfedezni, hiszen így nemcsak a tömeget kerüljük el, de tehermentesítjük a közparkjainkat és a természetet is óvjuk.

Címkék