A zero waste üzletet a Bikás parknál kell keresni.

Kalo-Szabó Anna és férje, Kalo Márk nem a kereskedelem és a vendéglátás világából érkezett: másfél éves kislányuk megszületése előtt Anna online marketinggel foglalkozott, férje, Márk pedig biosz–töri szakos tanár. A házaspárt a környezettudatosság motiválta a vállalkozás elindítására, maguk is kelenföldi lakosok, 10 percre laknak a Bikás park sarkában található üzlethelyiségtől.

A parkba járó kisgyerekes családok, futók, kutyasétáltatók és a környező panellakótelepen élők számára egyaránt jó alternatíva lehet a környezettudatos életmódot ösztönző bolt, ahol kimért élelmiszerekhez és a zero waste életmódot támogató kiegészítőkhöz, újraszalvétákhoz, vászon szendvicscsomagolókhoz, zsákokhoz egyaránt hozzá lehet jutni. Gyereksarkot is kialakítottak a családosoknak, amit a koronavírus-helyzet konszolidálódásával igénybe is vehetnek majd az aprónépek.

Újrahasznosított gerendából készült a pult, a tartós élelmiszerek és finomságok bambuszból készült polcrendszereken sorakoznak: többek között szemes kávék, bulgur, köles, rizs, kuszkusz, lencsék, csicseriborsó, zabpehely, epres-málnás müzli, földimogyoró, napraforgó és más magvak, búzadara, hatféle liszt, sörélesztő, tészták, só, cukor, mák. De kaphatók kozmetikai és fürdőszobai kellékek is, a tisztasági betéttől kezdve a fogkrémen át a dezodorig és a tisztítószerekig.

Az üveges termékek esetén a termelőnek, a gyártónak visszajuttatják az üveget, ez a szószok, zöldségmixek, szörpök, lekvárok esetében érvényes, a többi terméket saját dobozban, tárolóban vihetjük haza.

A termelők és a beszállítók között megtaláljuk a lekváros-szörpös Ízeskertet, a homoktövises Töviskertemet, Kocsis Bertold mákjait és tökmagjait, a Bácsalmási Finomságokat és a ChillER Manufaktúra kézműves chilis termékeit, szószait.

Mivel a Lemérem március 22-én nyitott, több termék csak a héten érkezik a boltba, például a Pékműhely péksüteményei, a Bikás parki piac egyik népszerű termelőjének sajtjai, vagy az Etyektej Túró Gyurija és Túró Jucija. 

Címkék

Elérhetőségek

Lemérem 1119 Budapest, Tétényi út 39. fszt. Facebook-oldal