Januárban kezdődött meg az Andrássy út legendás épületének felújítása az Operaházzal szemben.

Szeptemberben adtunk hírt róla, hogy a Drechsler-palotát, ismertebb nevén Balettintézetet ­végre felújítják. Az épület a W Hotels szállodalánc tagja lesz, az akkor bemutatott látványterveket a Bánáti + Hartvig Építész Iroda készítette. 

Nemrég a Roadster adott hírt róla, hogy az ötcsillagos, W Budapest Hotel névre keresztelt, 151 szobás luxusszálloda már jövőre, 2022-ben megnyitja kapuit, és a DVM-csoport integrált építészeti és építőipari szolgáltató már januárban megkezdte az Andrássy út 25. szám alatt álló palota kivitelezési munkálatait. A héten befejezik az azbesztpalával fedett tetőszerkezet és a gerendák elbontását, és hamarosan elkezdik a komplex tetőrekonstrukciót.

A város egyik legendás épülete 18 éve áll üresen az Operaházzal szemben. Az egykor a MÁV Nyugdíjintézet bérházaként ismert palota az évek során rengeteg tulajdonosváltáson és funkciólatolgatáson esett át. Az, hogy luxusszálloda nyitja meg benne kapuit, már jó pár éve köztudott, de érdemi munkálatok az épület elkerítésén túl nem történtek. Még több információ az épület múltjáról és jövőjéről ebben a cikkünkben olvasható.

Címkék