Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Az Óbudai Danubia Zenekar megalkotta a klasszikus zene Netflixét

A világon is egyedülálló kezdeményezéssel állt elő az Óbudai Danubia Zenekar: az Út a zenéhez nevet viselő honlapon egy egyszerű regisztrációt követően különféle hangulatokhoz igazítva hallgathatsz komolyzenét, az egyes darabokat pedig maga a zenekar adja elő.

Az ÓDZ célja egyfelől az, hogy megszerettesse az emberrel a komolyzenét, vagy ha már szereti, akkor elmélyítse benne az érzést. Másfelől pedig a zenekar népszerűségét és ismertségét is növeli az új platform, ami ebben a koncertek és fellépések nélküli időszakban kimondottan jól jöhet. A Út a zenéhez nevet viselő oldalra egyébként kifejezetten jó ránézni: fiatalos, lendületes és áttekinthető. Egyszóval nemcsak a fülnek lesz jó az élmény, hanem a szemnek is, a léleknek meg mindkét esetben. 

A remek kezdeményezés mellé odaállt pár olyan híresség is, akiknek a zene különösen fontos szerepet játszik az életében. Péterfy Boriról persze ezt mindenki tudja, hisz a színésznő énekesnőként is aktív. De Janklovics Péter stand up komikusról, Karácsonyi Kata sakkozóról, Balatoni József tanárról vagy Hámori Gabriella színésznőről kevesen tudják, milyen sokat jelent számukra a zene. Az Út a zenéhez oldalt népszerűsítendő, videó is készült velük, amiben megosztják a zenével kapcsolatos személyes gondolataikat.

Az Út a zenéhez oldalon különböző hangulatokhoz rendelt komolyzenei darabokat hallgathatunk, a merítés mind a zeneművek, mind a hangulatok terén kimondottan mély és bőséges. A platform jelen pillanatban ingyen használható, mindössze egy egyszerű regisztráció szükséges hozzá. Miközben önkéntes alapon lehet már most is támogatni az oldalt és a zenekart, a 2020 decemberében indult Út a zenéhez nyár közepétől szintet ugrik, és fizetőssé válik – bár elég alacsony marad a havi díj, ebben nem követi a filmes platformokat. Nem beszélve arról, hogy míg a filmes felületek esetében csupán egy hónapos próbaidőszak van, itt fél év. Jó zenehallgatást!

Cimkék

Elérhetőségek

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Kultúra

Tandori 85

December 9-én Tandori Dezsőre emlékeznek a Három Hollóban. A költő 85. születésnapja alkalmából szervezett összművészeti esten lesz Tandori gombfocitorna, kerekasztal olyan művészekkel, mint 6363, Simon Márton, Závada Péter, 19 órától pedig koncert zárja a programokat.

Neked ajánlott

A