Idén is meghirdették a Műanyagmentes Júliust, így ha csak egy hónapra is, de a Természet fellélegezhet. Csatlakozz a kezdeményezéshez, és legalább júliusban ne használj műanyagot! Aztán ki tudja, lehet, hogy így maradsz, és ez mindenkinek csak jó lesz.

A Műanyagmentes Július célja, hogy felhívja a figyelmet a műanyagszennyezésre és annak rendkívül káros hatásaira. A kezdeményezéshez csatlakozó vendéglátóhelyek ebben a hónapban látványosan lecsökkentik a műanyag termékek használatát, és azokat környezetbarát alternatívákkal helyettesítik. Cserébe a program különféle kommunikációs eszközökkel és akciókkal támogatja meg a résztvevő helyeket. 

A műanyagszennyezés azért is korunk egyik legégetőbb problémája, mert annak ellenére, hogy ezeket a termékeket átlagosan 12 percig használjuk, a lebomlási folyamat több száz évig is eltarthat. Ráadásul a műanyag tárgyak előállítása és nem megfelelő kezelése nemcsak a környezetre, hanem ránk, emberekre is veszélyes. A program célja ezért az is, hogy minél több embert arra bíztasson, kerülje a fölösleges zacskók, kávékevergetők, PET-palackok, szívószálak, meg úgy általában véve a műanyag tárgyak használatát, amit például a vásárlói szokásaink megváltoztatásával lehet elérni. A környezet épsége és szépsége elvégre mégiscsak közös ügyünk.

Címkék