Az utóbbi években egyre csak nőtt a Budapesten forgatott nemzetközi filmes és televíziós produkciók száma, és ez adta az ötletet, hogy egy applikáción keresztül járhassuk be az összes fővárosi forgatási helyszínt. A GUIDE@HAND Film Destination Budapest nevű alkalmazást a Film Destination Budapest kreatív csapata és a SZTAKI eLearning osztályának szakértői készítették el még 2017-ben. Mostanra viszont roppant népszerű idegenforgalmi alkalmazássá vált.

Az, hogy egyre több elsővonalas külföldi filmes produkció és sztár érkezik Magyarországra, azon belül is Budapestre a turizmjusra is hatással van. Itthon is egyre népszerűbbek lettek a mozgóképkultúrára épülő városnéző programok. Ez vezetett oda, hogy megszületett a főváros első okostelefonra fejlesztett, filmturisztikai alkalmazása.
 
Az kétnyelvű (angol és magyar) app ingyenesen tölthető le iOS-re és Androidra egyaránt, ráadásul folyamatosan bővül a kínálat. Mivel 2017 óta egyre többen használják az alkalmazást, most egy innovatív, interaktív és szintén digitális kiegészítés született hozzá: a Virtuális túra/ Filmdest Walking Budapest. Ez pedig egy olyan komplex, webalapú csomag, ami további érdekes információval egészíti ki a korábban létrehozott okostelefonos alkalmazást.
 
A virtuális városi túrázók a nagyfelbontású, interaktív gömbpanoráma fotók segítségével nemcsak értékes és érdekes információkat kaphatnak egy-egy ikonikus fővárosi forgatási terület kapcsán, de a becsatolt filmrészleteknek köszönhetően szinte azonnal a jelenetben találhatják magukat. A virtuális túrán – mely okostelefon mellett számítógépen és táblagépen is megtekinthető – négy különböző filmforgatási helyszín fedezhető fel különleges perspektívából. A Széchenyi Lánchíd pilonjáról készített interaktív panorámaképen több látványos filmes helyszín érhető el pillanatok alatt. 

Címkék