Hétköznap az autósok, hétvégén pedig a gyalogosok, görkorisok meg a bringások használhatják. Pünkösdkor pedig közösségi akcióra hívják a fővárosiakat, melynek keretében lesz rakpart-nagytakarítás és -színezés, sőt még utcazenélés is.

A főváros nemrég beszélgetéssorozatot indított Restart Budapest címmel, melynek most volt a második alkalma. Ezen jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a hírt: szeptemberig minden hétvégén lezárják az autósok elől a pesti rakpartot a Margit hídtól a Közraktár utcáig, amit így kizárólag a gyalogosok, a bringások, görkorisok, rolleresek, egyszóval mindazok használhatnak, akik nem gépkocsiban kívánnak végighaladni rajta. Olyan jól sikerült az elmúlt két hétvégi rakpartozás, olyan pozitív volt a visszahangja, hogy a kezdeményezést meghosszabították egészen őszig.

A pünkösdi hosszú hétvégén már el is kezdődik a szeptemberig tartó rakpartozás. Az ünnepen közösségi akcióra hívják a budapestieket. Az autómentesített területen gyerekprogramokkal és szemétszedési akcióval várnak mindenkit. Mindezt a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében a Valyo - Város és a folyó csapata kezdeményezte. Ennek keretében szombaton 11 és 14 óra között a vállalkozó kedvűekkel közösen megtisztítják a rakpartot, vagyis közösségi nagytakarításban vehetünk részt, amennyiben nekünk is szívügyünk Budapest tisztasága és szépsége. Az eszközöket és a logisztikát a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai biztosítják. Másnap, gyereknapon délután 14 és 17 óra között a legkisebbekkel az élen kiszínezik a teljes rakpartot, miközben Magyar Bori ad koncertet. Hétfőre pedig már csak a felszabadult séta marad...

Címkék