Júniusban több száz lépcsőházban, udvarban minikoncerteznek a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi – csak írni kell egy e-mailt, ha azt szeretnénk, nálunk is fellépjenek.

Ugyan a közönségnek egyelőre még várnia kell arra, hogy visszatérhessen a koncerttermekbe, de a járvány idején is szükségünk van a zenére – vallják a zenekar tagjai, ezért több mint 200 lakóházba látogatnak el kamaraformációik Budapesten. Az ingyenes, szerenádszerű minikoncertek keretében minden vasárnap és hétfő este júniusban a lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben játszanak. A 10-15 perces előadást az ablakokból, erkélyekről, gangokról hallgathatják a budapestiek. Fontos a lakók egészségének megőrzése és biztonságának szem előtt tartása, ezért a minikoncertek nem nyilvánosak lesznek, hanem csak az adott ház lakóközösségének szólnak.

A Budapest 100 és a Kortárs Építészeti Központ együttműködésével létrejött sorozatra ha egy lakóház jelentkezni szeretne, csak írniuk kell a szerenad@bfz.hu e-mail-címre.

„Kérjük, minél többen hallgassák a zenét otthonaikban, mi csak egy kis mosolyt és tapsot kérünk viszonzásul”

„Kérjük, minél többen hallgassák a zenét otthonaikban, mi csak egy kis mosolyt és tapsot kérünk viszonzásul”

– mondja Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója. A szerenádok mellett hétköznaponként folytatódnak a zenekar online Karanténestjei – most tartanak az 54. koncertnél – minden második hétvégén pedig új online Kakaókoncerttel jelentkeznek Fischer Iván vezetésével.

(A borítókép illusztráció) 

Címkék