Kiürültek Budapest aluljárói, utcái, így egyre kevesebben vásárolják a Fedél Nélkül utcalapot is, ami sok rászoruló napi megélhetését veszélyezteti.

A Fedél Nélkül otthontalan lapárusai és művészei most nehezen megszerzett egzisztenciájukat egyik napról a másikra veszíthetik el a járványveszély miatt kialakult helyzetben, ezért a Fedél Nélkül és kiadója, a Menhely Alapítvány online kampányba kezd a legrászorultabbak megsegítésére.

A megújult Fedél Nélkül 2020. március 19-től már 20 oldalon olvasható, új rovatokkal, Mautner Zsófi-receptekkel és kortárs irodalmárok írásaival kibővülve, és adományért cserébe online is lapozható lett. Az adjukossze.hu adománygyűjtő oldalon várják a támogatásokat, 1000 Ft-ból már két lap árát tudják odaadni az árusoknak, akiknek ez többnapi ételt jelenthet. A most megjelent, kibővült lapszámban pedig már Nyáry Krisztián és Röhrig Géza írásait is olvashatják.

Továbbá a lapot támogató művészek, közéleti szereplők (Vass Virág újságíró-író, Kemény Zsófi költő-slammer, Karafiáth Orsolya költő-publicista vagy Röhrig Géza színész-költő) videókampányban állnak ki a terjesztőkért, a feltöltött videókat folyamatosan teszik közzé a Fedél Nélkül Facebook-oldalán, valamint a művészek is saját oldalukon.

A Fedél Nélkül utcalap terjesztése rendes munka, nem koldulás – ezt mindig is hangsúlyozták a terjesztők és a lap kiadói. Két éve, megalakulásának 25. évfordulóján részletesen bemutattuk a szerkesztőség működését és terjesztőinek hátterét, történetét. Van, akinek a mindennapi megélhetését, reménytelen helyzetéből való kitörését segítette az újság. Cikkünket ide kattintva olvashatjátok el.

Címkék