A szombaton indult, széles körű összefogással életre hívott, rendhagyó fesztivált – mely előreláthatóan április 5-ig tart – óriási lelkesedéssel fogadta a közönség. Az ajtót nem más, mint Ákos rúgta be szombat esti koncertjével, őt vasárnap a Halott Pénz énekese, Járai Márk követte. Már 60 ezren követik a netes fesztivál eseményeit, amihez szinte percről percre egyre többen és többen csatlakoznak.

A Maradj Otthon! fesztivál elnevezésű kezdeményezéshez minden jelentősebb hazai fesztivál, számos klub és koncerthelyszín csatlakozott, nem beszélve a hazai művészvilágról. A cél az, hogy az elkövetkező hetekben, hónapokban – ha csak virtuális is, de – fesztiválhangulatot lopjanak a mozgalomhoz csatlakozók életébe és nappalijába. Ugyanakkor arra is ösztönzi közönséget a Maradj Otthon! fesztivál, hogy mindenki vegye komolyan az előírásokat és tényleg maradjanak otthon.

A Maradj Otthon! fesztivál egy virtuális esemény, amely kizárólag a Facebookon létezik, azonban túlzás nélkül kijelenthető róla, hogy a teljes magyar fesztivál- és koncertszervező szakma támogatását bírja. Száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal, ezeket a Maradj Otthon! fesztivál Facebook oldalán is követhetik a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot. A rendhagyó fesztivál szombaton délután Rúzsa Magdi, erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a Most élsz! című Máté Péter dallal indult el.

Rúzsa Magdit szombaton este Ákos beszélgetős-bensőséges, első karanténkoncertje követte, majd vasárnap este 8-kor Járai Márk jelentkezett az otthonából egy élő koncerttel. A folytatásban, hétfő este 7-kor Majka következik majd, ő is élőben jelentkezik be otthonról, és beavatja a rajongóit abba, hogy mivel tölti napjait, elmeséli, szerinte miért elengedhetetlen, hogy mindenki vegye komolyan a szabályokat és maradjanak otthon. Majka hétfői bejelentkezésével egy kihívássorozat (Maradj Otthon Challenge) is az útjára indul: kihívja egy ugyancsak népszerű barátját, aki másnap este 7-kor szintén a saját otthonából jelentkezik majd élőben.

A MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL alapítói:

A38 Hajó, Akvárium Klub, B.my.Lake, Balaton Sound, Bánkitó Fesztivál, Barba Negra, BME Egyetemi Napok, Budapest Park, Búgócsiga, Campus, Dürer Kert, East Fest, EFOTT, Egerszeg Fesztivál, Erőd Klub, Etyeki Piknik, Expresszó, FEZEN, FEZEN Klub, Fishing On Orfű, Grand Café Szeged, HALL, Hangár Music Garden, Helynekem, Keresztury Dezső VMK, Kobuci Kert, Kölcsey Központ Pécs, Lovarda Debrecen, Madách Imre Művelődési Központ, Magneoton, Millenáris Park, MOL Nagyon Balaton, Művészetek Völgye, Paloznaki Jazz Piknik, Papp László Aréna, Pécsi Est Café, Petőfi Kultúrtanszék, Petőfi Rádió, RepTár, Rómer Ház, Shop Stop, STRAND Fesztivál, Sziget Fesztivál, SZIN, Szombathely Városháza, Telekom VOLT Fesztivál, Tiszavirág Fesztivál Szolnok, Trafo Club Gödöllő, VeszprémFest, Veszprémi Utcazene Fesztivál, VIBE Fesztivál, Víztorony, Zsolnay Kulturális Negyed.

  • A Maradj Otthon! fesztivál Facebook oldala itt érhető el. 
  • Ez pedig a Maradj Otthon! fesztivál hivatalos eseményoldala, ahonnan mindenről első kézből értesülhetsz. 

Címkék