A koronavírus-járvány miatt klasszikus heti programajánlónk létjogosultsága hamar megkérdőjeleződött, azonban az élő közvetítéseknek hála, mégis tudunk nektek ajánlani kulturális, zenei és sportprogramokat is, melyeket otthonról is követhettek. Az elmúlt napokban országszerte próbálnak átállni livestreamekre a különböző programszervezők, ezért amíg a jelenleg állapot fennáll, mi sem csak Budapestre korlátozzuk szelekciónkat.

Március 19., csütörtök

Csütörtök este Iamyank egyórás ambient livestreamje segíthet kicsit elengedni a mostanság még inkább fokozódó stresszt, ami ránk nehezedik. Az élő közvetítést Iamyank YouTube-csatornáján követhetjük 20 órától.

Március 20., péntek

Másnap szintén zene segítségével ereszthetjük ki a gőzt, bár egy kicsit más stílusban. Mint gyakorlatilag minden előadónak, a Tankcsapdának is le kellett mondania a tavaszi Európa-turnéját, melyet ígéretük szerint később be fognak pótolni, ám addig is március 20-án, 19 órakor a debreceni Roncsbárból közvetítenek a lehetőségekhez mérten teljes értékű koncertet, szintén a YouTube-on.

Ugyan nem személyesen, de újra élőben nézhetjük meg a k2 Színház egyik legemlékezetesebb, Röpülj, lelkem! című előadását is, Fábián Péter és Benkó Bence rendezésében. Péntek este 19 órakor a YouTube-on indul a livestream.

Március 21., szombat

A színházi világ is átállt a közvetítésekre, március 21-én, a Bábszínház Világnapján az Ódry Színpad, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem jóvoltából rögtön két előadást is megnézhetünk online. 15 órától A háromfejű királyt játsszák, mely elsősorban 6-11 éves gyerekeknek ajánlott, míg 19 órától a Kacsa, Halál, Tulipán már a nagyobbaknak szól. A stream ugyancsak a YouTube-on lesz.

Március 22., vasárnap

A győri Vaskakas Bábszínház is a gyerekeknek kedveskedik vasárnap délelőtt 11 órától. Az L. Frank Baum klasszikusa alapján íródott Óz pazar díszletek mellett gondolja újra a XX. század egyik legismertebb meséjét, s még a felnőttek számára is okozhat 75 percnyi felhőtlen szórakozást. Az előadást a YouTube-on nézhetjük meg.

Március 23., hétfő

A TRIP hajó az elsők közt reagált a koronavírus okozta helyzetre az Első Magyar Karantén-színház megalapításával. Hétfőn az M.I.T. – Az ember tragédiája rövidítve lesz műsoron, amely új szemszögből, három fiatal, virtuóz színész kalandozásain keresztül ismerteti meg velünk újra Madách Imre remekművét. Március 23-án, 19 órától tehát irány a TRIP Facebook-oldala!

Március 24., kedd

Az A38 Hajó és a PIM közös estjén Lovasi András beszélget Horváth László Imrével a világvége és a művészet kapcsolatáról. Miért ragadja meg úgy a költői és nem költői képzeletet egyaránt, mióta csak ember él a földön, és hogyan működik ez a költészet a mindenki által ismert, közös magyar tudatalattiba immár beépült Lovasi-dalokban? Aki biztosan nem szeretne lemaradni, az már be is állíthatja alább az emlékeztetőt a március 24-én, 20 órakor induló livestreamhez.

Március 25., szerda

Szerdán interaktív élő közvetítéssel jelentkezik a Carson Coma az A38 színpadáról. A srácok amellett, hogy természetesen zenélni fognak elsősorban, a nézők kommentjeire is reagálnak majd, így egy kicsit mindenki úgy érezheti, mintha a nappalijában zajlana a koncert, ami bármikor átcsaphat sztorizgatásba is. További részletek a hivatalos Facebook-eseménynél!

Közvetítések mindennap

  • A Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar Facebook-oldalán mindennap 16:30-tól mesét olvas a gyerekeknek Farkasházi Réka. A korábbi adásokat ITT lehet visszanézni.
  • Epres Attila esténként 23:00-tól szintén felolvas, Ambrose Bierce novelláit hallgathatjuk a Jászai Mari-díjas színésztől.
  • A CrossFit Everybody Facebook-oldalán délelőttönként 10 órától Kovács Attila tart ingyenes online edzéseket, akitől akár Skype-os személyi edzést is kérhettek.
  • A komolyzene kedvelői számára jó hír, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar is mindennapos kamarakoncerteket közvetít weboldalán, 19:45-től.
  • A Mandala Jógastúdiók is váltottak az online órákra, ezen az oldalon napi rendszerességgel gyakorolhatunk egy bejelentkezést követően, de a videókat utólag is meg lehet nézni.
  • Esténként 21 óra magasságában Simon Márton költő is csatlakozik a felolvasókhoz az Instagram-oldalán. A tervek szerint mindig más szerző kerül terítékre, illetve javasolni is lehet.
  • Móser Ádám harmonikás minikoncertekkel igyekszik feldobni a napjainkat, mindennap 17 órakor ad minikoncerteket az erkélyén, amiket persze javallott inkább a Facebook-oldalán meghallgatni.

Címkék