Most jó lenni kutyának, most jó lenni gazdinak! A kijárási tilalom este 8-tól hajnal 5-ig tart, ám vannak, akik ebben az időpontban is az utcára mehetnek: a kutyák meg a gazdik. Érthető, elvégre az ebek nem ismerik az órát, és nem is lehet nekik elmagyarázni, hogy este 8 és hajnal 5 között nem mehetnek ki sétálni. Este 8 után most egy darabig a kutyásoké minden utca, tér és szeglet. Fotósunk, Csudai Sándor a nyakába is vette a várost, hogy megörökítse a 8 utáni kutyasétáltatás legmegkapóbb pillanatait.

Amit biztosan állíthatunk: bár a kutyák is biztosan érzik, hogy most valami más, mint eddig, valami baljós történik épp, ám eközben azt is leveszik, hogy ennyire nyugodt és zavartalan sosem volt még az esti séta. Nincsenek ittas emberek, nincsenek autók és tömeg, nincs semmi, csak az üres utcák meg a többi kutya és gazdi.

Most elég sokan irigykednek a kutyásokra, hogy de jó is nekik. Ha egy családban van kutya, a kijárási tilalom előtt lehet, hogy azon ment a vita a családban, hogy ki legyen az esti sétáltató, most viszont biztos, hogy mindenki boldogan sétáltat este 8 után.

Olyan embert is ismerünk, akinek két kutyája van, és egy ideje este 8 után sosem viszi le őket egyszerre, hanem csak külön-külön. Érthető a trükközés.

Csudai Sándor remek fotóit elnézegetve olyan érzése támad az embernek, mintha a kutyák 8 után a várost meg a város lakóinak nyugalmát őriznék. Nem csodálkoznánk azon, ha a szokatlan élmény hatására a jövőben megnőne a kutyatartók száma. 

Címkék