Igazán kedves ötlettel állt elő az Operaház a minap: arra kérik az élő közvetítéseik rendszeres nézőit, hogy vegyék fel és küldjék el tapsukat, hogy az online előadások végén lejátszhassák azt a művészeknek.

Az Operaház szerdánként jelentkezik élő közvetítésekkel az intézmény hivatalos Facebook-oldalán. Az OperaSzerda néven futó sorozat a leállás ideje alatt elmaradt előadások keresztmetszetét mutatja be, azaz zongorán az intézmény korrepetitorai kísérnek, a mű legfontosabb részleteit pedig a produkciók főszereplői éneklik; így szándékozik az Opera fellépési lehetőséget biztosítani a munkájuktól egyik napról a másikra eleső énekeseinek. Az Eiffel Műhelyházból közvetített, egyórás esteken bár nem csendül fel a teljes mű, a cselekmény érthető marad, hiszen Mona Dániel zenetörténész összekötő szövegei segítik a nézőt.

Az operarajongók most arra kapnak lehetőséget, hogy egy kedves gesztussal támogassák a művészeket: 20-60 másodperces felvételben küldhetik el tapsukat az Operaház számára az operalive@opera.hu címre. A felvételeket közös tapssá fogják összefűzni, az élőben közvetített előadásokat követően pedig lejátsszák az előadóteremben, így tartva fenn a kapcsolatot az előadók és a közönség között. A beküldési határidő: 2020. november 23. 12:00.

Címkék