Tasakokba csomagolva bárki elhozhat néhány darabot a hamarosan új helyre költöző Dürer Kertből, amit aztán a költözést követően akár el is vihetünk majd az új helyszínre, ezzel is továbbörökítve a Dürer szellemiségét.

Egy ideje már lóg a levegőben a budapesti underground egyik bástyájának számító koncerthelyszín történetének vége az Ajtósi Dürer soron, szeptemberben a Telex.hu értesült róla, hogy november 1-jével bezár a Dürer Kerttel egy ingatlanon lévő Keleti Blokk, ahol számos budapesti zenekar és alkotó próbált, dolgozott az elmúlt években, és valószínűsíthető, hogy hamarosan a Dürer Kertnek sem lesz már maradása az egykori ELTE-ingatlanon.

Most úgy fest, hogy a koronavírus és a vele járó szigorítások még inkább felgyorsították a folyamatot, a Dürer Kert sok más helyhez hasonlóan bejelentette, hogy határozatlan ideig zárva tart, ami azt is előrevetíti, hogy talán már nem is nyit ki újra az Ajtósin. A Dürer csapata ebben a helyzetben találta ki, hogy tasakokba gyűjti az udvaron lévő kavicsokat, amiket hazavihetünk emlékbe, hogy aztán az új helyszínre magunkkal vihessük. November 12-től két hétig a Dürer Kertben lehet átvenni a tasakokat hétfőn, szerdán és pénteken, 16 és 19 óra között.

A Telex.hu értesülései szerint a Garancsi István ingatlanbefektető cégének tulajdonában lévő ingatlanra luxusszállodát terveznek, a területen folyó munkálatok vezettek a Keleti Blokk bezárásához is, az ingatlanfejlesztés további fázisai miatt pedig a Dürer Kertnek is át kell tennie székhelyét máshová, legkésőbb 2021-ben. Ágoston Dániel, a hely sajtófőnöke korábban a Telexnek azt is megerősítette, hogy a Dürer Kert biztosan nem szűnik meg, és már zajlanak a tárgyalások az új helyszínről.

Címkék