Óbuda egészség- és környezettudatos boltja arra tesz kísérletet, hogy glutén-, laktóz-, csomagolásmentes, vegán-, paleo- és bioigényeket is ki tudjon elégíteni egyszerre.

Kaszásdűlő HÉV-megállótól 5 percet kell sétálni a Szentendrei út mellett lévő üzletig. Belépve elámulunk, hogy ekkora csomagolásmentes boltot még nem láttunk – aztán leesik, hogy ez a Teneré profiljának csak töredéke, a polcokat rengeteg bio-, mindenféle mentességet kielégítő és egészségtudatos élelmiszer tölti meg.

Szóba elegyedünk a fiatal és kedves tulajdonosokkal, akik a „minden egy helyen”-elvet tartották szem előtt a Teneré létrehozásakor. Úgy vélik, a speciális étrendet tartóknak jellemzően több üzletet is végig kell járniuk, hogy beszerezzenek mindent, amire szükségük van, ezért ők olyan boltot álmodtak maguknak, ahol a bevásárlás egy helyen megoldható a paleo, vegán, glutén-, laktóz- vagy cukormentes életmódot folytatóknak, illetve azoknak is, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva műanyagmentesen vásárolnának be.

Így helyet kaptak a tágas helyiségben a csomagolásmentes tárlók, amelyekben a műanyagmentes boltokban megszokott száraz-, tartós élelmiszerek találhatóak, magvak, hüvelyesek, aszalványok. A hűtőpultban növényi alapú húspótló termékek, vegán grill, búzaburger, szejtán- és szójakészítmények, növényi eredetű sajtok lapulnak, a polcokon pedig szörpök, lekvárok, teák, kekszek, gluténmentes és bio készáruk garmadája, különböző alternatív lisztek és keverékek sorakoznak (köztük olyan nagyobb márkák, mint a Szafi és a Schär).  A zöldség- és gyümölcskínálat az üzletvezetők elmondása szerint egy kistermelőtől érkezik.

Még több százterméküket várják a beszállítóktól, jövő hétre áll majd össze teljes egészében a kínálat, továbbá a gluténmentes pékáruk, termelői húsok és tejtermékek beszerzése is folyamatban van. 

Címkék

Elérhetőségek

Teneré 1033 Budapest, Reményi Ede utca 1–3. Facebook-oldal