A november 14-e és december 20-a közötti hétvégéken a Tatára érkező északi vadludakat lehet meglesni szakértők vezetésével, november 28-án pedig limitált létszámú szakvezetéses túrákat tartanak.

Arról, hogy Tata mennyire remek kirándulóhely, korábban már írtunk egy nem kevésbé remek cikket, amiben mi is említést tettünk arról, hogy Tatán és környékén nagyon sokféle vízimadár él, a legnagyobb számban pedig pont a ludak. Most, a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom apropóján, kisebb csoportokban, szervezett körülmények között, szakértők vezetésével nézhetjük meg ezeket a különösen szép madarakat és csoportos vonulásukat is. A programok ráadásul még ingyenesek is, mindössze regisztrálni kell ahhoz, hogy részt vehessünk rajtuk. A szervező a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME). Szabadtéri ide vagy oda, a maszkviselés itt is kötelező lesz, és a távcsöveket is csak kesztyűben lehet majd kézbe venni. 

Az idei, 20. Tatai Vadlúd Sokadalom idén is a tatai Öreg-tó partján lesz megrendezve, de az eddigi, nagyobb lélekszámú rendezvények helyett most több kisebb vadlúdfigyelő program lesz – természetesen a járvány okán. 
November 14-től december 20-ig minden szombaton és vasárnap szakértők mutatják be a parton a Tatára érkező északi vadludakat. Egy reggeli és egy késő délutáni-esti program keretében leshetők meg a madarak, és ehhez még teleszkópokat is biztosítanak a szervezők. A Vadlúd Hétvégék mellett a Sokadalom eredetileg tervezett napján, november 28-án külön programok indulnak, többek között limitált létszámú szakvezetéses túrákkal 9 és 13 óra között. A főszervező a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amihez a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület is csatlakozott.

Címkék