Jövő csütörtökön átadják a 3-as metró felújított déli szakaszát, így a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszt október 22-én, 17 órától ismét használhatják a közlekedők. Az átadás után a metró a teljes vonalon közlekedik, de a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) a továbbiakban sem áll meg.

A Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget átépített állomásai egyszerű és modern látványvilágot kaptak, a megállók kényelmesebbek, biztonságosabbak és a LED-es megvilágításuknak köszönhetően nemcsak világosabbak, de energiatakarékosabbak is lettek. Emellett megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is.

Az MTI és a BKK közös közleménye szerint a „metróvonal rekonstrukciója a középső szakaszon folytatódik, erről a BKK és a BKV a későbbiekben ad részletes tájékoztatást. A metró déli szakaszán 2019 áprilisában kezdődtek el a vonalfelújítási munkák.” A déli szakasz korszerűsítése 2021 végéig a teljes körű akadálymentesítés megvalósításával folytatódik. A Határ út és Népliget állomáson már beépítették a felvonókat, a Pöttyös utcai és az Ecseri úti állomáson még tartanak az előkészítő munkálatok.

Az átadás után a metró a teljes vonalon közlekedik, ám a középső szakaszon korábban lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) a továbbiakban sem áll meg.

Címkék