A Pulszky Társaság a múzeumok szakmai szervezete. Ők alapították az Év Múzeuma díjat is, mely történetében először került egy tisztán kortárs művészeti profilú múzeumhoz.

Hogy miért kapta pont a Ludwig az Év Múzeuma 2020 díjat, azt annak indoklásából lehet megtudni. A kiírók szerint a kortárs művészet első számú hazai szentélye a szisztematikus és kiemelkedő színvonalú munkájáért kapta a díjat. Kicsit bővebben: a Ludwig a kortárs művészetek kutatásában elért tudományos eredményeiért, a múzeumi tartalmak közreadásában, az ismeretátadásban elért kiemelkedő teljesítményéért, a látogatófogadás és a múzeumi szolgáltatások fejlesztése terén nyújtott teljesítményéért és a múzeumok társadalmi felelősségvállalásában játszott szerepéért nyerte.

A Ludwig tavaly ünnepelte alapításának 30. évfordulóját, így azt az évet különösen megnyomták a múzeum munkatársai, ez lett a Ludwig 30, ami egy nagyszabású és ingyenes programsorozat volt. Ezt pedig mások is érzékelték, és nemcsak a látogatók, hanem például a Pulszky Társaság döntnökei is. Ráadásul a múzeum a jelentős közép-kelet-európai gyűjteményével, az elmúlt években a médiaművészet és a digitális tartalmak megőrzése terén kifejtett úttörő tevékenységével mára a régió meghatározó kortárs művészeti múzeumává is vált, ami szintén sokat nyomott a latba.

Címkék