Negyedik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Sörfesztivált, ahol a legjobb nedűket a legfontosabb higiéniai alapelvek betartása mellett fogyaszthatjuk el. A pörgős munkanapok lezárására és a laza hétvége megnyitására is ideális program a szuper sörök végigkóstolása.

A nyár lassan véget ér, de a fővárosban még lecsaphatunk néhány izgalmas kültéri programra: érkezik a fesztivál, ahol a söröké a főszerep. Szeptember 1-6. között újra megtelik sörrel és boldog fogyasztóikkal a Szabadság tér, hogy hat napon át teszteljék a legkedveltebb italokat. Érdemes már a fesztivál elején kilátogatni a rendezvényre, hiszen az első két napon ajándék dobozos sört zsebelhetünk be – amíg a készlet tart!

A korábbi évekhez hasonlóan képviseltetik magukat a fesztiválon a sörpiac meghatározó szereplői: a legnagyobb sörgyárak, a legkiemelkedőbb importőrök és a hazai kisüzemi sörfőzdék is kitelepülnek minőségi termékeikkel. A rendezvényen több mint 250 sörkülönlegességgel, köztük rengeteg újdonsággal készülnek, így a klasszikus és az extrémebb ízvilágot preferáló vendégeknek is van bőven miből választaniuk. A széles körű sörkínálat mellett kiemelkedő gasztrofelhozatalra is számíthatunk az év legnagyobb sörös eseményén.

A fesztivál továbbra is ingyenes, a kóstoláshoz azonban fesztiválpoharat kell vásárolnunk. A poharak három verzióban, gondos tervezéssel készültek, a sörözés élményének legintenzívebb megélését támogatva. A komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, az APA és IPA típusú főzetekhez a Craft Master One és a Craft Master Two fesztiválpohár az ajánlott választás: a szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés szép habkoronát varázsol sörünk tetejére, az alsó törés pedig a hab tartósságát növeli. A Craft Master Bowl Prémium fesztiválpohárral sem nyúlunk mellé, mely elegáns, tulipán alakú, profi sörkóstolók által tervezve. A pohár széles alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát érezhessünk.

Idén a sörök mellett a higiéniai is fókuszba kerül a Belvárosi Sörfesztiválon: a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a legfontosabb biztonsági intézkedésekre. A szabadtéri helyszín előnye, hogy szeparáltan, az előírt távolságokat betartva tudjuk elfogyasztani italunkat, illetve a fesztivál egész területén fertőtlenítő pontokat és pohármosópontokat helyeznek el. További infókért nézzetek körül az esemény Facebook oldalán!

Címkék

Elérhetőségek

Belvárosi Sörfesztivál 1054 Budapest, Szabadság tér Facebook-oldal Weboldal