Szeptember 15-ig várják a véleményeket, hogyan újuljon meg a Gellért-hegyi közpark.

A Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Fejlesztési Központ – az I. és a XI. kerületi önkormányzatokkal egyetértésben – párbeszédet indított a lakossággal a Gellért-hegy parkterületének tervezéséről, hogy a budapestiek véleményét megismerve születhessenek meg a döntések a jövőbeli fejlesztésekről.

Eddig 4127-en töltötték ki a kérdőívet, a válaszokat itt lehet átböngészni, ha pedig magunk is megválaszolnánk a kérdéseket, ide kattintva tehetjük meg.  

A Gellért-hegyen uralkodó állapotok rendezési terveiről az elmúlt hónapokban két fontos elképzelés is született. Ezek egyike, hogy a Citadellában 2023-ra a magyarság szabadságküzdelmét bemutató múzeum létesül a felújítást követően. A másik, hogy a turistabuszok okozta környezet- és zajterhelés csökkentésének céljából megépülne a Gellérthegyi Sikló, amivel körülbelül 2 perc alatt a hegy csúcsára lehetne érni. Mindkét fejlesztés nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügy és kiemelten közérdekű beruházás lett egy júliusi kormánydöntés értelmében.