Bár az augusztus 20-i tűzijáték elmarad idén, de a következő hét nap programjai így sem hagynak maguk után hiányérzetet. A Kenyérlelke Fesztiválon például hatodik alkalommal cserélhetünk tapasztalatokat a kenyérsütésről, a 360 Barban a BBQ menü és az ország tortája mellett Henri Gonzo szólóját élvezhetjük, a városi túra során pedig a belváros titkos kertjeit és tereit fedezhetjük fel – megint csak a főváros legszínesebb programjai közül szemezgettünk nektek a következő hétre.

Augusztus 20., csütörtök

A Kenyérlelke Fesztivál elsődleges célja, hogy évente egyszer összehozza a kenyér szerelmeseit, hogy megismerhessék egymást és megoszthassák egymással tapasztalataikat. Az augusztus 19-20-án zajló fesztiválon öt kategóriában versenyt is rendeznek, melynek nyertesei oklevelet kapnak a szakmai zsűritől, amit egy évig, azaz a következő Kenyérlelkéig birtokolhatnak.

További infók 

A Kobuci augusztus 20-án két vendégzenekar közreműködésével szezonzáró táncházat szervez. Az egyik a 2008-ban alakult Berka együttes, akik moldvai csángó népzenét játszanak, és már évek óta rendszeresen tartanak táncházakat. A másik pedig az erdélyi Tokos zenekar, akik 2011-ben alakultak, majd 2014-ben a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny hangszeres szólisták és zenekarok kategóriáját is megnyerték.

További infók 

Egy családias, inspiráló és természetközeli programnak lehet a részese az, aki augusztus 20. és 23. között ellátogat az Organix Fesztiválra, a Gödöllő melletti Dombfalvára. Az esemény célja a művészet és a környezettudatoság népszerűsítése, így a látogatók által hozott étkészletbe vegán fogásokat tálalnak fel. Lesznek koncertek, előadások és workshopok is, ahol különböző művészeti ágakban próbálhatják ki magukat az érdeklődők. 

További infók

A 360 Bar különleges ünnepi programmal várja a látogatókat augusztus 20-án. Bár idén tűzijáték nélkül fog telni a buli, lesz más érdekesség helyette. Kezdetnek Henri Gonzo, a Fran Palermo frontembere ad szólókoncertet, az este további részében pedig Slanki és Sammiebeats DJ-k gondoskodnak a zenéről. A BBQ menü mellett az ország tortáját is meg lehet majd kóstolni.

További infók 

Ingyenes koncertsorozatot rendez a Magyar Nemzeti Múzeum augusztus 20-án, mellyel a komolyzene szerelmeseinek kedvez. Az első fellépő egy fagott-vadászkürt-zongora trió, akik három darabbal készülnek, majd a délután folyamán színpadra áll egy fagott-cselló duó is, négy művel. A 14 órától kezdődő programokon bárki részt vehet, garantáltan maradandó élmény lesz.

További infók

Augusztus 21., péntek

Kíváncsi vagy a város rejtett csodáira, hogy mi lapul a hatalmas kapuk mögött? Kevesen gondolnák, mekkora kertek, milyen idős fák bújnak meg a belvárosi bérházak belső udvarain. Ez a budapesti séta betekintést enged olyan terekbe, melyek máskor rejtve vannak a kíváncsi szemek előtt. A két és fél órás program nemcsak a titkos kerteken vezet végig, hanem megosztja velünk az eddig ismeretlen történeteit is.

További infók 

A július 16-án elhalasztott eseményt végül augusztus 21-én rendezi meg a Budapest Park. Az este folyamán Freddie Mercury dalait hallhatjuk minden mennyiségben, emellett neves kortársaitól is szólalnak meg klasszikusok. A jó hangulatról DJ Endy gondoskodik majd.

További infók 

Augusztus 22., szombat

A Kalandra Fül! Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Augusztus 22-én és 23-án a szervezők egy helyre gyűjtik a legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar lesz.

További infók 

Az Erik Sumo Band augusztus 22-én ünnepli meg fennállásának 15. évfordulóját a Kobuci Kertben. A – nem véletlenül – kivételesnek számító, kacat-western-extrém-popzenekar, 2005-ben Tövisházi Ambrus ötlete nyomán indult. Az idei jelentős születésnapot Harcsa Veronikával, Kutzora Edinával, Kiss Erzsivel, Gáspár Gergővel, Drapos Gergővel, Nagy Istvánnal és Pápai Istvánnal teszik felejthetetlenné.

További infók 

Az első bástya - Tárlatvezetés egy régészeti feltárás helyszínén nevű eseményen egy kiépített rámparendszeren járható be a 2018-ban feltárt 16. századi Erdélyi bástya, valamint a mellette futó várfal és környéke. A nemrég felfedezett ma már örökségvédelmi helyszín nem csak új kulturális tér, hanem elfeledett, vagy sokak számára ismeretlen történetek tárháza. Az eseményen megtudhatjuk mi volt a bástya szerepe a várvédelemben, milyen kincseket fedeztek fel itt a régészek, illetve hogyan funkcionált az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alatt.

További infók 

Augusztus 23., vasárnap

Közeledve a nyár végéhez, augusztus 23-án elpasszolhatjuk megunt vagy kihasználatlan ruháinkat a Gardrób Közösségi Vásáron, de az is lehet, hogy kedvező árú kincsekre bukkanunk. Az eseménynek a Dürer Kert ad otthont, jó idő esetén a kerthelyiségben, rossz idő esetén az épületben. Az eladó darabok között találhatunk ruhákat, cipőket, táskákat, öveket és ékszereket is.

További infók 

Augusztus 23-án rendezik meg a 25. ALDI Női futógálát a Népligetben, ahová kortól függetlenül várják a lelkes jelentkezőket. Nem szükséges aktív futónak lenni, a 600 métertől, egészen a kombinált 17,5 kilométeres távig, számos opció választható, felkészültség szerint. A résztvevőket több ponton frissítővel várják, a rajtcsomagban pólóval, a célban pedig éremmel lepnek meg mindenkit.

További infók 

Ezen a napon egy 3 órás (4 km-es) erdei körtúrán is részt vehetünk a Hárshegyen. A túra alatt alapvető és fontos ismereteket sajátíthatunk el a vadon élő gyógynövényekről, melynek célja nem a mennyiségi, hanem a minőségi és helyes gyűjtés. A rövidebb megállókkal szakaszolt hárshegyi séta után lehetőség lesz még megkóstolni három gyógyteát is. Egy biztos, hogy ez egy igazán kellemes, nyárias program, ami még hasznos is.

További infók 

Augusztus 24., hétfő

Augusztus 24. és 27. között újra raktárvásárt rendez a Geopen Könyvkiadó, melynek során valamennyi könyvet 40-80%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni a Hatszín Teátrum nagytermében. Többek között olyan szerzők művei közül is lehet majd válogatni, mint Murakami Haruki, John Grisham, Donna Leon, Robin Cook, Robert Menasse, Harper Lee, Mario Puzo vagy Isabel Allende.

További infók 

Augusztus 25., kedd

Bogó Krisztina Indonéziában töltött két évének lenyomata látható a FISE Galériában augusztus 25-én megnyíló kiállításon. A kint elsajátított tradicionális indonéz művészet nemcsak az ott készített műveit inspirálta, hanem a hazaérkezése után gyártott darabokat is, melyek szorosan kapcsolódnak hétköznapjaival. A kiállítást Dus Polett, Indonézia kulturális szakértő nyitja meg, valamint az első napon a „Cokekan” gamelan formáció zenél majd hagyományos indonéz hangszereken.

További infók

Augusztus 26., szerda

A jelenleg nyolc fővel működő Aurevoir. zenéje egy egészen furcsa egyveleg – a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban. Tavaly megjelent Forduló című lemezüket már telt házas koncerten mutatták be, most azonban születésnapi koncertjükre készülnek, amit augusztus 26-án tartanak a Budapest Parkban. Az Aurevoir. születésnapi mulatságába a hazai cigányzene egyik legmeghatározóbb zenekara, a Parno Graszt is becsatlakozik, hogy a vigasság során közösen táncoltassák meg a Park közönségét.

További infók

Idén ősszel nyolcadik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált, de még augusztus 26-án a Várkert Bazár tart egy vetítést a tavalyi év legsikeresebb filmjeiből, és néhány idei alkotásba is betekintést nyerhetünk. Meghívott vendégként érkezik két művész, Andrasev Nadja (Szimbiózis) és Füzes Dániel (Szokásjog). 

További infók 

Címkék