Hiába találunk az interneten megannyi bejegyzést és cikket egy adott termék hatékonyságáról, sikerességéről, a legmeggyőzőbbek továbbra is az adott témában készült kutatások. Egy az egészségügyben is használt légtisztító esetében még fontosabb az, hogy mennyire hatékony, és hogy ezt mi vagy ki igazolta már. A NOVAERUS Protect 800 (NV800) és Defend 1050 (NV1050) hatékonyságát kutatta a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézete három különböző helyszínen. Ha érdekli, mire jutottak, és hogy miért olyan népszerű a vizsgált termék, olvasson tovább!

Hol és hogyan tesztelték a NOVAERUS Protect 800-at és Defend 1050-et?

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézete által vizsgált helyszínek között a következők találhatóak:

    – Emeltszintű sebellátó
    – Itt a Defend 1050-et használták, 2. sebességfokozaton.
    – Traumatológiai szeptikus őrző
    – 2. fokozaton használták a Protect 800-at.
    – Végtagsebészeti Ambulancia
    – A Defend 1050-et használták a 2. fokozaton.


    Mind a három helyszínen folyamatos volt a betegellátás, így nagy volt a kihívás. Háromféle mintavételt alkalmaztak, egyet gép nélkül, egyet rövidebb és egyet hosszabb behatási idővel. A NOVAERUS hatékonyságáról értékelést készített Dr. Várkonyi István Ph.D. intézetvezető főorvos.

    Az eredmények a különböző helyszíneken

    Mind a három helyszínen kiváló munkát végeztek a készülékek. Az emeltszintű sebellátóban, amikor a légtisztító folyamatosan üzemelt, tartósan fennmaradt egy 60-90% összcsiraszám-csökkenés. A Traumatológiai szeptikus őrzőben folyamatosan fennmaradó 30-68%-os összcsíraszám-csökkenést állapítottak meg. A Végtagsebészeti Ambulancián is kiemelkedő eredményeket értek el, ugyanis itt az összcsíraszám csökkenése 60-80%-os volt. A NOVAERUS készülékei tehát valós kórházi környezetben is kiemelkedően hatékonyak. Ezt az is bizonyítja, hogy Magyarországon 25 kórház és egyéb egészségügyi intézmény 700 helyszínén használják a levegőfertőtlenítőket. A NOVAERUS egy ír cég terméke, melyet hazánkban az M-Solution Kft. forgalmaz. Kizárólagos képviselői a cégnek, már hét éve.

    NOVAERUS – nem csupán a kórházakban

    Erre a kiváló technikára nem csupán kórházak falain belül lehet szükség. Mivel ez a légtisztító készülék nem egyszerűen a kórokozókat és szennyeződéseket képes semlegesíteni a levegőben, hanem az összes olyan bioaeroszolt is, amely például az allergiások számára okoz tüneteket. Akinek légzőszervi problémája van, annak bizony éppen olyan fontos a levegő tisztítása, mint azoknak, akik fertőzés miatt fekszenek a kórházban.

    Kíváncsi, milyen szennyeződésekkel találkozhat még a mindennapjai, illetve a kórházi látogatások során? Erről a NOVAERUS weboldalán olvashat bővebben.