Egyre több a bringás az utakon, hetente dőlnek meg korábbi forgalmi rekordok, ami szuper hír – de ne felejtsük el, hogy a zökkenőmentes együttközlekedés érdekében fontos, hogy a kerékpárosok is pontosan ismerjék a forgalomban adódó szituációkat és megoldásaikat. Ebben segít most a Bebiciklizés online formájával a Magyar Kerékpárosklub.

A koronavírus miatt ugyan elmaradt a tervezett Bebiciklizés oktatóprogramjuk, viszont készítettek egy videós és térképes verziót, amelyek segítségével otthon is könnyedén megtanulhatjuk, hogyan kell a különböző közlekedési helyzetekben kerékpározni, és lehet gép előtt gyakorolni a bringás forgalmi szituációkat.

A virtuális oktatópálya Óbudán vezet, de a helyzetek bárhol ismerősek lehetnek, így más településeken is hasznosnak. Aki pedig aztán élőben is gyakorlna, az menjen el az idei első élő óbudai Bebiciklizés! programra július 12-én.

A térképen jelölt pontokra kattintva képes és szöveges leírások jelennek meg az egyes forgalmi szituációkról. Az útvonal az óramutató járásával ellentétesen halad, a kört bárhonnan kezdhető.

Címkék