Május 28-án a Főváros és a Budapesti Közlekedési Központ a közösségi kerékpár-szolgáltatás totális megújításáról döntött. Új mobilapplikáció, könnyebben tekerhető kerékpárok, többszintű árazás és rugalmasabb használat a tervek között.

A megújulással azt a célt tűzte ki maga elé a Főváros, hogy még többen válasszák közlekedési eszközként a kerékpárt, és hogy a MOL Bubi a főváros közösségi közlekedés tényleg megkerülhetetlenül fontos részévé váljon.
 
A MOL Bubit eredetileg 2014-ben vezették be, és hozzájárult a bringázás, mint városi közlekedési forma népszerűsítéséhez és elfogadtatásához. Eddig 2071 kerékpár állt forgalomba a város 157 különböző pontján. Március 15-től átmenetileg jelképes, havi 100 forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert, melynek köszönhetően az utóbbi hónapokban meglehetősen javultak a mutatók, a MOL Bubi regisztrált felhasználóinak száma átlépte a százezret. A Fővárossal egyetértésben a BKK most készen áll arra, hogy a MOL Bubi új szintre lépjen.

A hosszú távú célok elérése és a költséghatékonyság érdekében a Főváros és a BKK 2021-től új alapokra helyezi a közbringarendszer üzemeltetését. A fejlesztési szándékot a MOL is üdvözölte.
 
Az első lépés a MOL Bubi átfogó technológiai megújítása lesz, melyre a következő hónapokban kerül majd sor. A jövő évtől új applikáció támogatja a bérlést, a kerékpárokra pedig fújt gumi és okoslakat kerül. A szolgáltatás díjrendszere is teljes egészében megújul, így a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehetik majd igénybe a szolgáltatást.

Címkék