Több fővárosi múzeum is várja a koronavírus-járványhoz kapcsolódó emlékeket, melyek segítségével később visszatekinthetünk majd erre a nehéz időszakra.

Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum elsősorban a közterek és a közlekedés megváltozott arculatát dokumentáló fotókat vár, amely a plakátoktól, falfirkáktól kezdve akár a frissen kialakított ideiglenes kerékpársávokat is jelentheti. A képeket az info@kozlekedesimuzeum.hu email címre küldhetjük, melyben engedélyeznünk is kell azok későbbi felhasználását. Bővebb információ ide kattintva olvasható.

Sziklakórház Atombunker Múzeum

A Sziklakórház Atombunker Múzeum is a profiljába illő fotókat, történeteket és tárgyi emlékeket gyűjt, például házi készítésű védőfelszereléseket, személyes beszámolókat a tesztelésről, de nekik is küldhetünk olyan utcai pillanatokat, melyek csak most fordulhatnak elő. A muzeologia@sziklakorhaz.eu email címen, valamint a +36-30-359-8187-es telefonszámon vehetjük fel velük a kapcsolatot. További részletek itt.

Néprajzi Múzeum

Saját Facebook-csoportot hozott létre #karanténtárgyak néven a Néprajzi Múzeum, ahol minden olyan dolgot megmutathatunk, amit a járvány hozott be az életünkbe, legyen az bármi, amit ezen időszak alatt alkottunk, ami otthon tart bennünket, ami kifejezi a helyzettel kapcsolatos gondolatainkat vagy éppen, amit nagyon hiányolunk. Ha hozzájárulnánk a Múzeum archívumához, a karantentargyak@neprajz.hu email címre kell elküldenünk karanténtárgyainkat.

Címkék