Kontaktmentes utcai koncertekre és egyéb előadóművészeti produkciókra hirdetett pályázatot Ferencváros önkormányzata; a járművekről kihangosított, élő fellépésekre csütörtökönként kerül sor a IX. kerület közterületein.

A kezdeményezés előzménye, hogy Ferencváros köztereit április 11-én, a költészet napján mozgó hangosítással, azaz egy kisvonattal járták művészek, az utcákról csempészve be az otthonokba a kultúrát a rendkívüli helyzet idején: a lakók az ablakokból, erkélyekről nézhették a produkciókat.
 

Az első koncert óta sok kerületi polgár kereste meg az önkormányzatot a program folytatását kérve. „Mivel a fellépési lehetőségek beszűkülése miatt sok előadóművész is nehéz anyagi helyzetbe került, az önkormányzat a lakosság szórakoztatása mellett nekik is szeretne segíteni ennek a kezdeményezésnek a folytatásával” – írta az MTI-nek eljuttatott közleményében az önkormányzat.

A rendhagyó koncerteket, fellépéseket csütörtökönként 15 és 19 óra között tartják meg. A járművet, védőfelszerelést, engedélyeket és a hangosítást az önkormányzat biztosítja, de a rendezvénysorozat jellege miatt díszleteket, fénytechnikát és más speciális költséget nem tudnak felvállalni. A legalább egyórás műsorokért minden fellépő egyenlő, bruttó 50 ezer forint tiszteletdíjban részesül.

Fellépőként jelentkezni a ezen a linken lehet, a lakosság pedig ezen a weboldalon szavazhat a tervezett műsorokról.

(Forrás: MTI) 

Címkék