Továbbra sem mindig könnyű megbirkózni a kényszerű otthonléttel, ezért igen hálásak lehetünk azért a folyamatos elmefrissítő utánpótlásért, amelyet a livestreamek jelentenek mostanság. Ezek persze korábban is rendszeresek voltak, de most tudjuk csak igazán értékelni őket, ráadásul sok esetben olyan előadásokat, workshopokat vagy edzéseket közvetítenek, amelyeket egyébként nem biztos, hogy láthatnánk ebben a formában. Összegyűjtöttük hát nektek ismét a következő hét nap legizgalmasabb streamjeit.

Április 16., csütörtök

Csütörtökön Kardos-Horváth János (Kafkaz, Kaukázus) otthoni koncertjét közvetíti élőben a B32 Galéria és Kultúrtér a Facebookon. A koncert 20 órakor kezdődik.

Szintén április 16-án, 19 órától lesz látható a Nemzeti Táncszínház Facebook-oldalán Mozart Varázsfuvolája, a Bozsik Yvette Társulat előadásában. A táncjáték a Varázsfuvola modern színpadi feldolgozása, amely az expresszionizmus és a mai, kortárs tánc stílusát ötvözve mutatja be az opera meséjét, játékosságát, mélységeit és misztikumát.

Április 17., péntek

Pénteken 18 órától online népdalkörhöz is csatlakozhatunk, melyet Tóth Eszter (Naptengeri) szervez a Facebook-oldalán. Az élő bejelentkezés során a dalok tanításán lesz a hangsúly, de ha valaki szimplán csak hallgatózna vagy dudorászna, az is bátran belenézhet.

Április 18., szombat

Az Óbudai Danubia Zenekar a tavalyi Óbudai Nyár programsorozatában elhangzott filmzenei koncertjét közvetíti szombaton 16 órai kezdettel a Facebookon. A műsor John Williams olyan ismert alkotásainak dallamait idézi fel, melyeket többek közt a Star Wars-, az Indiana Jones- és a Harry Potter-filmekhez komponált.

Április 19., vasárnap

Vasárnap este 19:30-kor a 2018-as Mozart-napi koncert egyik részletét közvetítik a Zeneakadémia oldalain. A Concerto Budapest zenekar Alexander Janiczek vezényletével adta elő Mozart Haffner szerenádját, a stream segítségével ezt élhetjük újra.

Április 20., hétfő

A Trafó színházi nevelési műhelye, a Gondolat Generátor legközelebb április 20-án, 18 órakor jelentkezik a Mesélő nevű storytelling foglalkozással. Ez egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy adott témából inspirálódva oszthatnak meg egymással történeteket színházi játékok segítségével – ezúttal online, a felnövés témájában. Regisztráció és további infók a gondolatgenerator@trafo.hu címen!

Április 21., kedd

Online folytatódnak az A38 Hajó és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös estjei is, legközelebb Szálinger Balázzsal beszélget majd Horváth László Imre, kedden 20 órától. 360 fokos körképet adnak az A38 Hajóról, beszélgetésükhöz a sorozat rezidens zenekara, az ATMO online csatlakozik.

Április 22., szerda

A Müpa felületein április 22-én Kobajasi Kenicsiró és az MR Szimfonikus Zenekar 2016-os koncertjét láthatjuk viszont, 19:30-tól. Kobajasi Kenicsiró a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar zenei életének egyik központi alakja, aki az Állami Hangversenyzenekar Ferencsik János utáni időszakának zeneigazgatójaként írta be magát a hazai zenei előadó-művészet aranykönyvébe. Ráadásul múlt héten ünnepelte 80. születésnapját, így bár felvételről fogják közvetíteni a koncertet, az mégis igen aktuális.

Műsor:

  • Beethoven: Egmont-nyitány, op. 84
  • Beethoven: IX. (d-moll) szimfónia, op. 125 

Közvetítések mindennap

Lackfi János saját Facebook-oldalán naponta kétszer, 12 és 18 órakor jelentkezik nagyjából 30-40 perces karantén-színházzal, melyben saját történeteit adja elő.

Móser Ádám harmonikás minikoncertekkel igyekszik feldobni a napjainkat, mindennap 17 órakor ad minikoncerteket az erkélyén, amiket persze javallott inkább a Facebook-oldalán meghallgatni. 

A BEAC is elindította a Sport mindenkor nevű kezdeményezését, melynek kereteiben a hét minden napján tartanak online edzéseket több sportágban is, lesz aerobik, jóga, küzdősportok, erőnléti edzés és futáshoz is kaphatunk tippeket. Bővebben ide kattintva tájékozódhattok. 

A Budapest Táncszínház Facebook-oldalán Földi Béla koreográfus tart 45 perces alaptréninget minden hétköznap 16 órától, a gyakorlatokat Jenei Lilla mutatja be. 

Címkék