Ahogy azt a főváros közlekedési vállalata megígérte, városszerte fejlesztik a kerékpáros úthálózatot. Kiadtak egy térképet is arról, hogy pontosan merre és hogyan. Mutatjuk.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozás miatt sokan otthonról dolgoznak, az iskolák bezártak, és csak az mozdul ki rendszeresen, aki másképp nem tudja megoldani az életét, a munkáját, vagy szüksége van egy kis mozgásra, meg arra, hogy bevásároljon. A közelkedési vállalat csökkentett járatszámmal dolgozik, de egyébként sincsenek tele a járműveik. Aki teheti, inkább autóba ül, illetve a statisztikák szerint a kerékpárral járók száma megugrott a fővárosban, amit biztos az is elősegített, hogy a MOL Bubi kerékpárokat most csak jelképes 100 Ft-os áron lehet kibérelni.
 
A BKK a kerékpáros úthálózat fejlesztésébe kezdett városszerte, több ideiglenes bringasávot alakítanak ki. Van, ahol már végeztek is, jelen pillanatban a Bartók Béla úton folynak a munálatok, majd a Tétényi út következik. Ki is adtak egy részletes térképet, melyen a változások láthatók. 

Amennyiben túl kicsi lenne a fenti térkép, vagy még pontosabban szeretné bárki megszemlélni az új és ideiglenes bringasávokat, azoknak ide kellene kattintani a térkép nagyobb verziójáért, amibe még bele is lehet nagyítani.

Címkék