Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Nyilvánossá váltak a Normafa átépítését bemutató tervek

Mindenki kedvenc városi kirándulóhelyén komoly átalakítások zajlanak, új nagyparkoló és fogadóépület épül, miközben a cél az, hogy a tereprendezéssel a zöldefelület aránya nőjön.

A Hegyvidéki Önkormányzat honlapjára került fel az a két ábra, amely szemlélteti a Normafa környékének jelenlegi és tervezett állapotát, jelezve a jelentősebb változtatásokat.

Az utóbbi hónapokban a legtöbb vitát kiváltó objektum a nagyparkoló volt, amelynél a jelentős fakivágások borzolták a kedélyeket. A mostani tervezet szerint az önkormányzat jóval kisebb tisztítást és tereprendezést igénylő terveket készített a szóban forgó területre. Ennek eredményeképpen egy szabálytalan alakú parkolót alakítanak ki, így nem kell kivágni a korábban tervezett 220 fát, a parkolón belül 160 fa marad, és ígéretetet tettek a kivágott fák pótlására is.

Megszűnik a régi parkoló és a buszforduló (ez az új Eötvös út végére kerül), ennek a helyén is parkot és közösségi teret alakítanak ki, ez utóbbi még kérdéses, mit is takarhat egy eleve kirándulóhelyen. Illetve ide kerülnek át a Síház mögül is a büfék.

Ezzel párhuzamosan megtörténik a környező utcák forgalomcsökkentése is, illetve szeretnék megoldani a környező lakosokat aggasztó vadparkolás jelenségét is. Az egyéb fejlesztéseket az Index szedte össze részletesen: többek között a már épül a Normafa Kapuja fogadóépület is, amit idén terveznek átadni, és az elbontott Olimpia szálló helyén kialakított Eötvös Loránd park is nagyrészt kész.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Egy kis időre igazi tél lett – Képeken a november végi havazás pillanatai

?>

Pár órán át kitartott a sűrű hóesés romantikája, ami mára emlék lett csupán. Képeinkkel felidézzük a manapság ritkaságszámba menő pillanatot.

Egészen különleges helyen lesz az ország legnagyobb karácsonyfája

?>

December 3-tól ismét zöldbe borulnak a Megyeri híd pilonjai, így immár harmadjára lesz ez az ország legnagyobb karácsonyfája.

Fénytűzoltó, FényHÉV, Fényflotta – Adventi járművek a városban

?>

Az adventi időszakot nemcsak a fényben úszó terek, utak és utcák, hanem a fényekkel felturbózott járművek is fémjelzik.

Neked ajánlott

A