Mint ismert, a nap mint nap, a háztartásban végzett tevékenységek, mint a ruhák kiteregetése vagy a vasalás, párakibocsátással járnak, ha pedig a páratartalom túlságosan magas a lakásban, annak komoly következményei lehetnek. Éppen ezért érdemes elektromos párátlanítóval gondoskodni a levegő páramentesítéséről. Nézzük, mit kell tudni ezekről a hasznos eszközökről!

Miért kell párátlanítani?


Párátlanítani akkor kell, ha a levegő nedvességtartalma túl magas, emiatt pedig például a falon csapódik le a pára, és mint tudjuk, a nedves fal melegágya a penészgombának. A penész nem csak esztétikai probléma, légúti megbetegedéseket, asztmatikus, allergiás tüneteket is okoz a rossz közérzet mellett, ezért feltétlenül gondoskodni kell az optimális páratartalom beállításáról.

Az elektromos párátlanító működési mechanizmusa

Az elektromos páramentesítő működésének lényege, hogy a készülék hűtőbordáival érintkezve a levegő lehűl, a hideg levegő pedig kevesebb nedvességet tud magában tartani, mint a meleg, ezért az lecsapódik az eszközön, ami magába gyűjti azt egy külön tartályba. A levegő hőmérsékletének megváltoztatása tehát a lényege a működésnek. Praktikus, hiszen ez a fajta páramentesítő 10-40 liter vizet is össze tud gyűjteni a tartályban, míg egy tablettás páramentesítőnél ez az érték mindössze néhány dl. Mint látható, óriási különbség ez a készülékek hatékonyságát nézve.

Az elektromos páramentesítő fogyasztása

Sokakban felmerül a kérdés, hogy gazdaságos-e ezeknek a készülékeknek a használata. Azt kell, hogy mondjuk, igen, hiszen a Páramentesítő.hu-nál kapható elektromos páramentesítők gazdaságosak és energiahatékonyak, ez még az ipari célra használt berendezésekre is igaz.

Manapság már olyan páramentesítőket is vásárolhatunk, amelyek csak akkor működnek, amikor valóban szükség van erre, nincs tehát felesleges energiapazarlás, szinte észre sem lehet venni a villanyszámlán, hogy párátlanítót működtetünk a háztartásban. A villanyszámlán nem, de az élet megannyi területén tetten érhető lesz.

Mit nyújt számunkra az elektromos páramentesítő?

Az elektromos páramentesítő készülék bőven visszahozza az árát, hosszú éveken keresztül képes szolgálni a családot. Működtetésével a páratartalom az optimális tartományban tartható, nem kell aggódni sem a penészgombák, sem az emiatt kialakuló légúti megbetegedések miatt. Jó közérzet, nyugodt alvás és megfelelő egészségügyi állapot, amit egy elektromos páramentesítő képes okozni, mindenképpen megéri használni!