Krémes teakülönlegességek, intim hangulat, pár négyzetméter Japán: a Slow Cha már a nevében is jelzi, hogy itt belassulhatunk.

A Vitkovics Mihály utcában amúgy ezt nem nehéz elérni, a belváros sűrűjében található nyugis utcácska kényelmes sétára és nézelődésre csábít. Itt időről időre történik valami újdonság, izgalmas szolgáltatók bukkannak fel, költöznek el, jönnek a helyükre újak, amikkel érdemes megismerkedni.

A Slow Cha is nemrég nyílt, alapítója, üzletvezetője, Ashley Malajziából származik, és még csak egy éve él Budapesten, szóval ne lepődjünk meg, ha a magyar szóra angolul reagál. Élt Pekingben és Sidneyben is, ahol cukrásztanulmányokat folytatott; a teával megbolondított sütemények a saját receptjei.

A fűzöld, krémes matcha tea a zöldtea leveleiből kinyert porból készül, és sok budapesti specialty kávézóból ismerős lehet. Itt több desszertben is megtaláljuk, például a ház specialitásában, a matcha mille crêpe-ben, a matchakrémmel töltött, rétegzett palacsintatésztából felépített, lágy, mégis laktató tortaszeletben, vagy az azuki krémmel megbolondított matcha chiffonban.

A madeleine, a genmaicha azuki mochi és a cha cream puff is teás édesség, de másféle japán teákat használtak fel hozzá, amiket ital formájában is elfogyaszthatunk a Slow Cha-ban.

A matcha tea mellett ugyanis más, idehaza kevésbé népszerű japán teát is, például a sötétebb, vörösbarnára pörkölt teából készült hojicha lattét vagy pirított barnarizses genmaicha lattét is ihatunk krémes, sűrű verzióban. Ezek tej alapúak, míg a matchát szójatejjel tálalja Ashley. Igazi krémes specialitás még a Malajziában népszerű black sezam latte, amely feketeszezámból, babból és barnarizsből készül. A blendek mellett „hagyományos”, pure, vagyis tisztán előállított teát is kérhetünk, ami egy folyamatosan változó, kínai fajta. A hagyományos európai ízvilág egy desszertben köszön vissza, a citromformájú mákos sütibe earl grey tea kerül.

Az aprócska teázóban minimalista berendezés fogad kifinomult, visszafogott dekorációval. Ismerkedhetünk a kínai abacussal, vagy gyönyörködhetünk a Japánból és Kínából importált eredeti kerámiákban, amelyekben az italokat felszolgálják.

A teák 850 és 1150 Ft közötti árban kaphatóak, míg a desszertek 650-750 Ft-ba kerülnek (kivéve a palacsintás különlegesség, ami 1250 Ft-ba). Érkezés előtt jó, ha tudjuk, hogy a hely szerdától vasárnapig tart csak nyitva.

SLOW CHA
 
1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 7.
Sze-V: 10-18:00
Web 


Címkék