Az organikus forgalom, a SEO és a keresőoptimalizálás fogalmak valósággal berobbantak a vállalkozói szóbeszédbe az elmúlt időszakban. A cikk keretei között azt szeretnénk bizonyítani, hogy a jól csengő kifejezések bizony a gyakorlatban is komoly hozzáadott értékkel kecsegtetnek.

Bebizonyítjuk tehát, hogy miért célszerű törekedni az organikus forgalom növelésére, illetve milyen módon tudsz látogatókat szerezni hirdetések futtatása nélkül.

Mutatjuk, hogy miért érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned az organikus elérésekre

A keresőoptimalizálás útján eszközölt organikus forgalomnövelés hatékonyságára erőteljes érvként szolgálhatnak a következő statisztikák. Tudtad például, hogy az online térben megszerzett ügyfélélmények 93%-ának kiindulópontja egyszerű keresőmotoros keresés?
Szintén beszédes adatnak számít, hogy az emberek 81%-a végez online kutatást vásárlás előtt. Egyúttal azzal sem árt tisztában lenned, hogy az emberek 75%-a nem kattint túl a keresők találati listájának első oldalán.
Szóval az organikusan szerzett forgalmadra érdemes komoly hangsúlyt fektetned. Már csak az a kérdés, hogyan valósítsd meg a gyakorlatban mindezt?

Az organikus forgalom növelése minőségi tartalommal

Amennyiben szeretnél minél jobb helyezést elérni a keresőmotorok által generált listán, akkor törekedj a minőségi tartalmak rendszeres előállítására. Vagyis készíts olyan írásos, videós vagy hang formátumú kontentet, ami a célközönséged számára minőséget biztosít, miközben releváns kérdésekkel foglalkozik.
Erre a célra a rendszeresen frissített blog számít az egyik legjobb formátumnak. A céges blogodra készülhetnek esettanulmányok, megválaszolhatod a gyakran érkező vásárlói kérdéseket, illetve kifejtheted a szakmai álláspontodat bizonyos témákban.
Terjedelem kapcsán a 4-500 szavas cikk legyen a minimum. Emellett pedig fordíts kellő figyelmet a megfelelő kulcsszavak használatára, ami további hozzáadott értékkel bír a minél jobb helyezések elnyerésében.

A kiemelt helyezéshez a linkekre, illetve a mobilbarát kialakításra is érdemes lesz figyelned

Amennyiben a blogodon statisztikákat, érdekes tényeket és idézeteket közölsz, akkor el ne felejtsd linkelni a forrást! Hogyha rendszeresen hivatkozol le minőségi forrásokat, akkor a találati listán elfoglalt helyezésed is egyre jobb lehet.
Emellett pedig arról se feledkezz meg, hogy a weboldalad, valamint a blogod felülete mobilbarát legyen. A felhasználók egy jelentős része ugyanis mobilnézetben találkozik majd a tartalmaiddal. Egyáltalán nem mindegy, hogy a formátum mennyire lesz felhasználóbarát.
Többek között a Google is figyeli a mobilbarát nézetet, és keményen bünteti, ha az oldalad nem felel meg a kívánalmaknak. Amennyiben a pozitív ügyfélvélemények szerzése a célod, akkor erre érdemes odafigyelned.