A közösségi média új dimenzióba emelte az online marketinget. Napjainkban már bármilyen célcsoportot kiválóan megcélozhat hirdetéseivel, hogy növelje webáruháza forgalmát. A hagyományos hirdetési lehetőségekkel szemben a Facebookon és Instagramon jelentősen költséghatékonyabban értékesíthet.

Facebook oldal - használja ki az ingyenes üzemeltetés lehetőségeit

A céges Facebook oldal legnagyobb előnye, hogy ingyenes az üzemeltetése. Ez kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a potenciális vásárlóival kommunikáljon. Mára a webáruházak többsége rendelkezik Facebook oldallal, de a közösségi médiában rejlő lehetőségeket közel sem használják ki. A rendszeres, előre felépített posztolási stratégia elengedhetetlen a sikerhez.

Érdemes szót ejteni a Facebook webáruház és a Facebook bolt közötti különbségekről is. A Facebook bolt egy Facebook által fejlesztett, beépített hirdetési funkció. A Facebook webáruházzal pedig a közösségi médián belül egy külön webáruházat hozhat létre. Utóbbi lehetőséget általában a webáruház szolgáltatók kínálják. Ha a Facebook boltot és webáruházat egyszerűen szeretné kezelni, válassza az Unas webáruházakat!

Instagram Shopping - irányítson forgalmat közvetlenül a webáruházába

Hazánkban az Instagram a második legnépszerűbb közösségi média platform. Az Instagramon elsősorban képeket és videókat osztanak meg az oldalak. Korosztályt tekintve a fiatalok vannak többségben, azonban a felhasználói réteg folyamatosan növekszik.

Webáruházak számára kiváló értékesítési lehetőséget nyújt az Instagram Shopping funkció. Használatával az értékesíteni kívánt termékeket megjelenítheti a feltöltött fotókon. Ha rákattint a képre az érdeklődő, egy hivatkozáson keresztül azonnal az Ön webáruházába fog eljutni. Mivel a termékoldalra érkezik a potenciális vásárló, így nagyobb esély lesz az értékesítésre.

Mi a közösségi média marketing jövője?

A közösségi média trendek folyamatosan változnak, de az alapvető értékesítési módszerek ugyanazok maradnak. Továbbra is a célzott hirdetések hozzák a legmagasabb konverziós rátákat. Érdemes az Ön vállalkozása számára is brandet építeni, legalább a két legnépszerűbb közösségi média platformon.

Minőségi tartalmak megosztásával jelentős forgalmat generálhat webáruházában. Figyeljen oda a célközönsége igényeire, hogy szórakoztató és azonosulható tartalmakat közvetítsen feléjük. Szólítsa meg őket a saját nyelvükön, és a posztok többségében kerülje a közvetlen értékesítéseket.

Az online marketinget tehát valóban megreformálták a közösségi média oldalak. Célzott hirdetésekkel és ingyenes posztolásokkal egyaránt számos vevőt szerezhet. Ha webáruháza forgalmát fel szeretné lendíteni, használja ki a Facebook és Instagram nyújtotta lehetőségeket!