A címben is utaltunk rá, hogy az idei évben jelentős változások várhatók a gazdaság valamennyi szegmensében, így a munkaerőpiacon is. Azok a cégek, amelyek győztesként szeretnének kikerülni a körvonalazódó válságból, akkor teszik a legjobban, ha próbálják meglovagolni a keletkező hullámokat.

Szakemberbőség


A gazdasági változások egyik hozadéka, hogy várhatóan sok kiváló szakember marad ideiglenesen állás nélkül, akiket a korábbi években megszokotthoz képest lényegesen olcsóbban lehet megszerezni. A megfelelően képzett, minőségi munkaerő a válságból való kilábalás után hatalmas előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben. A szükséges szakemberek felkutatása és alapos kiválasztása azonban munkaerő-közvetítő nélkül jóval költségesebb és időigényesebb feladat.

Stabil HR partner

Manapság érdemes kiemelt figyelmet fordítani arra, hogy melyik HR szolgáltatóval kívánunk a jövőben együttműködni. A megváltozott gazdasági környezet közöttük is szedi áldozatait, így ha hosszú távú partneri viszonyt szeretnénk kialakítani, akkor érdemes olyan stabil, tőkeerős céget keresni, mint amilyen a JOB.HU is. Ennek egyik garanciája lehet a több évtizedes szakmai tapasztalat, valamint a kiterjedt hazai és nemzetközi kapcsolati háló.

Online interjúztatás, gyorsaság

Különösen aktuális elvárás, hogy HR szolgáltatónk személyes találkozások nélkül is biztosítani tudja a zökkenőmentes kapcsolattartás és szerződéskötés lehetőségét, valamint a második körös meghallgatások alkalmával lehetőségünk legyen Skype-interjún tesztelni az előszűrésen átesett jelölteket.

A kiválasztás folyamata röviden

A folyamat részletes egyeztetéssel indul, amelynek során a HR szolgáltató feltérképezi igényeidet, azaz milyen mennyiségű és végzettségű munkavállalóra van szüksége vállalkozásodnak.

Ezt követően elkezdődik a toborzás, amely saját és internetes adatbázisokban való keresésen kívül közvetlen megkereséssel is történhet.

A következő lépcső az előszűrés, amikor is megtörténik a kapcsolatfelvétel a potenciális jelöltekkel, és amelynek során felmérik a jelentkezők egyes kompetenciáit (pl. nyelvtudás, különböző készségek), motivációit, valamint fizetési igényeit.

Ezek után bemutatják cégednek a pályázót, így már közvetlenül tesztelhetitek szaktudását és tapasztalatát, valamint Ti is bemutathatjátok neki vállalkozásotok működését.

A folyamat végén a kiválasztott jelöltek kiértesítésre kerülnek. A HR szolgáltatók igény szerint a szerződéskötésben is közreműködhetnek, de sok esetben a munkavállaló beilleszkedését is figyelemmel kísérik, és garanciát vállalnak arra az esetre, ha mégsem válna be cégednél.