Nyár, meleg, nyaralás… és utazás. Mindannyian reménykedtünk abban, hogy a nyarat már nem kell karanténban vagy szigorú kijárási korlátozások közé szorítva, bezárva töltenünk. Szerencsére úgy tűnik, a védekezés sikeres volt és mára Magyarországot is elérte az enyhítés. Megszűnt a kijárási korlátozás, lehetővé vált az utazás. Nemcsak belföldön vált teljesen szabaddá a közlekedés, hanem a külföldi desztinációk nagy része is folyamatosan nyit és válik elérhetővé. A foglalások számának megnövekedéséből már az is egyértelműen látszik, hogy sokan már aktívan tervezik a nyaralást.

Természetesen fontos megjegyeznünk, hogy a kijárási korlátozás és a vészhelyzet megszűnése nem azt jelenti, hogy maga a járványveszély is megszűnt volna! Éppen ezért a nyári időszakban kiemelten fontossá válik az egyéni védekezés, ami különösen az utazások alatt kritikus, hiszen a vírus leginkább a társas érintkezések kapcsán, belégzéssel terjed.

Mivel utazzunk?

Tudjuk, hogy a tömegközlekedés nem megoldás a jelen helyzetben, hiszen minél kisebb helyen vagyunk minél többen összezsúfolva, annál nagyobb a megfertőződés veszélye. Emiatt a repülés, a távolsági buszok vagy a vonatok használata nem a legideálisabb megoldás az úticélunk elérésére. Marad az autó, ám sajnos nem mindenkinek áll a rendelkezésére saját gépkocsi, illetve sokaknak a család városi közlekedésre használt gépjárműve egyszerűen nem felel meg a közös nyaraláshoz, mert nem fér bele mindenki egyszerre, együtt a csomagokkal.

Mi a Recentcar autókölcsönzőnél azért dolgozunk, hogy mindenféle utazási kihívás megoldásában tudjunk segíteni, hiszen ilyen esetekben az autókölcsönzés a legbiztonságosabb és legkényelmesebb megoldás.

De miért biztonságosabb az autókölcsönzés az alternatíváknál?

Mielőtt rátérnénk az általános szempontokra, a jelenlegi helyzetben az egészségügyi kockázatokat célszerű elsősorban figyelembe venni.

A Business Insider nemzetközi szaklap megkérdezte Dr. Thomas Russo-t, a Buffalo Egyetem Fertőző Betegség Osztályának vezetőjét arról, mennyire biztonságos az autókölcsönzés a koronavírus idején. A szakértő válaszában kifejtette, hogy a kölcsönzött autók gyakran még a család saját gépkocsijánál is tisztábbak és biztonságosabbak, mert a professzionális tisztítógépekkel sokkal nagyobb hatásfokkal tudják az autókölcsönző cégek a járműveiket tisztítani és fertőtleníteni, mint amennyire nekünk otthon a hagyományos termékekkel és eszközökkel lehetőségünk van rá.

Emellett a Recentcar a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének tagja, így ránk is vonatkoznak a nagyon szigorú nemzetközi tisztítási és fertőtlenítési protokollok, amit különösen komolyan veszünk: minden utasunk után a legmodernebb antibakteriális technológiával fertőtlenítjük a teljes autót.

Ezeken túlmenően a biztonságot fokozza, hogy a Recentcarnál

• csak 18 hónapnál fiatalabb, kiváló állapotban lévő autók vannak
• minden gépkocsinkon van casco és nemzetközi biztosítás,
• éjjel-nappali assistance szolgáltatást nyújtunk
• szükség esetén biztosítunk gyermekülést, GPS-t

A biztonságon túlmutató kényelmi szolgáltatások

Az autókölcsönzésnek a fenti biztonsági szempontok mellett vannak olyan előnyei, amik elsőre nem jutnak az eszünkbe, mégis megéri végiggondolni őket:

• a kölcsönzött gépkocsi nemcsak arra jó, hogy elvigyen bennünket a nyaralásunk helyszínére, mint egy taxi vagy bármely tömegközlekedési eszköz, hanem a nyaralás teljes időtartama alatt biztosítja a mobilitást;
• a Recentcar minden autóján van magyar autópálya-matrica, így ennek a költségét is megtakarítjuk;
• nem mi fizetjük az autó biztosítását, a szervízköltséget, az amortizáció sem minket terhel;
• ha bármi gondunk akad, az cég assistance szolgáltatása a rendelkezésünkre áll és segítenek a probléma megoldásában;
• ráadásul minden házhoz jön: az autót házhoz hozzák és visszaadáskor is érte jönnek, így nem nekünk kell átküzdenünk magunkat a városon érte.  

Mindent egybevetve őszintén állíthatjuk, hogy az autókölcsönzést érdemes megfontolni a koronavírus enyhítésének idején, mert rengeteg olyan előnyhöz juthatunk vele, ami az utazásunkat és nyaralásunkat biztonságosabbá és kényelmesebbé varázsolja.