A fürdőszoba az otthon szentélye: innen indítjuk el rohanós napjainkat, ide térünk be ellazulni egy fárasztó nap után. A fürdőszoba tervezésénél, vagy felújításánál nagyon sok szempontot figyelembe kell vennünk, a tér adottságából kell kiindulnunk, és a praktikusság szerint kell terveznünk, a saját ízlésünk mentén. Ez nem egyszerű feladat. A tökéletes fürdőszoba megálmodásában és az álom realizálásában segített a BOK csarnokban megrendezett Fürdőszoba Kiállítás, ahol kis túlzással az összes fővárosi szakember és gyártó részt vett, és a legmodernebb termékeket lehetett megnézni.

Ingyenes szaktanácsadás, több száz, Magyarországon is elérhető fürdőszoba- és csempemárka több ezer terméke, lakberendezők, kivitelezők és előadások voltak 7000 négyzetméteren, három napon keresztül az első budapesti Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon, BOK (SYMA) Csarnokban.

A szakma leghíresebb márkái vonultak ki termékeikkel, melyeket minden látogató alaposan szemügyre vehetett, és feltehette minden létező kérdését a márkák szakavatott ügynökeinek. A tervezés fontos szakasza, mikor laikus emberként fel kell térképeznünk a lehetőségeinket, választ kell találnunk kérdéseinkre, és felkészülnünk lelkiekben, hogy ez nagyon sok kutatómunkával, idő- és energiabefektetéssel fog járni.

A Fürdőszoba Kiállítás szerencsés vendégeinek a rendezők összegyűjtötték a szakma legkedveltebb márkáit, és egy olyan programot állítottak melléjük, ahol tájékozódhatnak, ötleteket gyűjthetnek, inpirálódhatnak, könnyedén. A 2020-as trendek mellett számos egyedi, Magyarországon eddig még nem látottinnovációt – törölközőt helyettesítő innovatív testszárító, applikációval vezérelhető okos-WC, gyerek jacuzzi – is bemutattak a gyártók, a legújabb fürdőszoba és otthoni wellnessfejlesztések mellett, és előadásokon hozták közelebb a fürdőszobával kapcsolatos témákat a hallgatósághoz.

A kiállítást konferenciák színesítették, a legváltozatosabb témákban. Ötleteket nyújtottak a megoldhatatlannak tűnő problémák kiküszöbölésének módjaira, megtekinthettük az év fürdőszobájának részleteit, kiderült, mi magunk hogyan tehetjük otthonosabbá ezt a helyiséget, és az év legnagyobb trendjeiről is lehullt a lepel. A konferenciákon megismerhettük a 2020-as szaniter- és otthoni wellnesstrendeket, a fenntarthatóság és a víz kapcsolatának kérdéseit járhattuk körül építészek kalauzolásában, a párátalanítás trükkjeibe kukkanthattunk bele.

Hogyan és mitől lehet jó egy fürdőszoba? Melyek az uralkodó trendek és az ehhez kapcsolódó kínálat? Milyen innovációkkal érdemes megismerkednünk, és mi várható a jövőben? Az első alkalommal rendezett kiállításon közel 8000 látogató vett részt, így nem kétséges, hogy ezt a különleges tematikus eseményt a szervezők jövőre is megrendezik, és már most célként tűzték ki, hogy még több kulisszatitkot tárjanak fel a fürdőszobák világából a látogatók számára.