A környező lakosság rekreációs és sportolási igényeit szem előtt tartva újult meg a XVII. kerületi Keresztúri-erdő egy szeglete. Az Önkormányzat a Pilisi Parkerdő szakembereivel együttműködve több különleges futópályát, interaktív tanösvényt és padokkal-asztalokkal ellátott tűzrakóhelyeket is kialakított.

A városi erdőterületeknek fontos természeti hatásai vannak, és nem csak a közvetlen környezetük számára. Ezek csökkentik a klímaváltozás káros hatásait, illetve megszűrik a városban a levegő magas szállóportartalmát és védelmet nyújtanak a zajszennyezés ellen is. 

Ám az is tagadhatalan, hogy a megfelelő funkciók „telepítésével” sokat hozzáadhatnak a környező lakók életéhez is. A Kiserdő-park területén a lakossági igényeknek megfelelően kialakítottak egy 4,2 kilométeres futókört és egy erdei tájfutópályát is, amelyen a rögzített ellenőrzőpontokat érintve kell végig haladni. Illetve a ma már kihagyhatatlan a szabadtéri kondigépekből is találunk itt.

A sportolási lehetőségek mellett egy 15 állomásos interaktív tanösvény is található, amely a környék történelmét és természeti élővilágát mutatja be. A QR-kódokkal is ellátott táblákon a II. világháború alatt kiépített védelmi rendszer, az úgynevezett Attila-vonal , Pest XVIII–XX. századi határkövei és az erdősítés története olvasható, illetve a szomszédos Új köztemetőhöz kapcsolódva a 301-es parcella, és az ‘56-os forradalom utáni megtorlások története. Az erdős területen a Pilisi Parkerdő tervei alapján két tisztást is kialakítottak, itt találhatóak a már említett tűzrakó-bográcsozós helyek, padokkal, asztalokkal és esőbeállókkal.