Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

szabadidő

szerkesztés

Árnyas rejtekhely az erdőben – megújult a Macis játszótér a II. kerületben

Szerzők

  • We Love Budapest

2019. 08. 13. 17:46

Hosszabb kirándulással is össze lehet kötni a szépvölgyi erdei játszótér látogatását, amelyet múlt héten nyitottak meg újra a látogatók előtt. Megőrizték a régről ismert jelképet, a macis szobrot és a tematikus játszóteret az erdei élővilágnak, azon belül a barna medvéknek szentelték.

A Görgényi út végétől elérhető játszótéren a játékok javarészt fából készültek, kaptak köztük helyet ügyességi eszközök is, például oszlopbolyongó és kalandmászóka kötelekkel, dzsungelhíddal. Puha faháncs borítja a talajt, szalonnasütő helyet, esőbeállót, továbbá új pihenőhelyeket is találni.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

A fák alatt hűs árnyékban, igazán békés környezetben múlathatja az időt az egész család, azt is el tudjuk képzelni, hogy amíg apu játszik a gyerkőccel, anyu el tud menni futni.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Kocsival a Görgényi úttól balra találunk egy murvával felszórt utat, és a végén egy felújított parkolót. Ha nincs autónk, akkor a Kolosy tértől a 65-ös busszal a Szépvölgyi dűlő megállónál leszállva közelíthetjük meg egy körülbelül húszperces sétával a játszóteret (útba ejtve az Oroszlán sziklát), míg a Batthyány tértől és Mechwart ligettől induló 11-es busz végállomásától kell gyalogolni körülbelül 10 percet.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode