A Budapesti Közlekedési Vállalatnál hivatalosan is megkezdődött az ünnepi szezon. Idén több villamosvonalon felbukkannak majd a csillagfényű tömegközlekedési eszközök. Persze az első számú fényvillamos továbbra is Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között közlekedő 2-es marad.

A Jászai Mari téren lezajlott, ünnepélyes fényvillamos-indításkor kiderültek a részletek: idén megújulnak, új formákat öltenek a járművekre kerülő fények, és több vonalon is közeledik az ünnepi járat.

Az idén már 11 éve járó Fényvillamos jegyára továbbra is a hagyományos jegyárnak felel meg, feltéve, hogy nincs bérletünk, mert természetesen az is jó rá. A villamosok az adventi időszakbanjárnak, egészen Vízkeresztig.

A több ezer ledtől pompázó Fényvillamos belsejében hópelyhekkel pettyezett ablakok mögül csodálhatjuk az ünnepi díszbe öltözött Budapestet. A világ 10 legszebb villamosvonala közé választott 2-es mellett a 14-es, a 19-es, a 42-es, a 47-es, a 49-es, az 50-es, az 59B-s, a 62A-s és a 69-es villamos ölt majd ünnepi külsőt időről időre, kivéve december 24-én és december 31-én.