A „Forrás a zenének, feladat a zenésznek” programot, a Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdette meg, amihez csatlakozott a MÁV Szimfonikus Zenekar is. Ennek eredménye pedig az lett, hogy a zenekar 2019. novemberétől 2020. májusáig minikoncertekkel szórakoztatja a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvarok utazóközönségét.

Az együttes művészei kamaraformációkat alkotva szólaltatnak meg klasszikus zenei műveket. A minikoncertek 20 perc hosszúságúak, és mindegyiket egy-egy tematikához rendelik hozzá, a bő féléves időszak alatt a közönség láthat és hallhat kürtkvartettet, fa- és révfúvós ötöst és vonósnégyest is. Bemutatásra kerülnek a komolyzene különböző korszakai, de figyelni fognak az  aktualitásokra is, így az adventi időszakban majd az ünnepkörhöz kötődő legszebb alkotások csendülnek fel.

A koncertsorozat november 6-án kezdődött, az utolsó előadás jövőre, májusban várható. A pályaudvari zenélésekre kéthetente szerdánként kerül sor: a Nyugati pályaudvaron 15:30-tól a peronok elején található összesítő utastájékoztató kijelző alatt, a Déli pályaudvaron 16:30-tól az utasváró üvegcsarnokban, a Keleti pályaudvaron 17:30-tól a Lotz csarnokban. A budapesti helyszíneken túl még a váci állomás várótermében is lesz pár koncert: november 12-én 13 órakor, december 11-én, január 22-én, február 19-én, március 18-án, április 15-én és május 13-án 15:30-kor.