Szombaton reggel 7 és este 19 óra között autóval és busszal nem lehet közlekedni a Lánchídon. A BKV járatai terelt útvonalon haladnak, a gyalogosok azonban zavartalanul használhatják majd a hidat.

A Lánchíd felújításához szükséges előzetes vizsgálatokat végzik el október 26-án, szombaton, ezért zárják le reggeltől estig a hidat, írja a BKK honlapja. A gyalogosforgalom akadálytalan lesz, az autók és buszok azonban nem hajthatnak fel rá, emiatt pedig a buszok útvonala is módosul.

A 16-os autóbusz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között jár majd, így nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A 16B autóbusz egyáltalán nem fog közlekedni aznap. A Budai Vár közösségi közlekedéssel a Széll Kálmán tér felől lesz megközelíthető.

A 105-ös autóbusz útvonala jelentősen módosul a megszokotthoz képest. Az Erzsébet hídon át halad, és egyik irányban sem érinti a Széchenyi István téri megállót, a budai végállomása felé pedig a Hild téri megállóhelyet. Terelt vonalszakaszán a 105-ös buszra a Gyöngyösi utca felé az 5-ös busz Döbrentei téri és Március 15. téri megállójában, majd az Eötvös téri villamospótló-megállóban, az Apor Vilmos tér felé a 9-es busz Deák Ferenc téri, valamint a 8E busz Ferenciek terén található, a Március 15. téri és a Döbrentei téri megállójában lehet majd felszállni.