A Humen Travel Turisztikai Egyesület által indított Pink Budapest projekt második alkalommal készítette el Budapest LMBTQ imázsfilmjét, amivel az átlagnál többet utazó és költő meleg turistákat szólítja meg. A cél pedig az, hogy vonzóvá tegye a számukra a magyar fővárost.

A Pink Budapest LMBTQ turisztikai projektet tizenkét budapesti turisztikai vállalkozás közreműködésével hívta életre az LMBTQ marketing és turizmus területén már évek óta tevékenykedő Humen Media Hungary. Az egyesület célja, hogy Budapestet mint LMBTQ-barát desztinációt népszerűsíti az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) utazók körében, és kiemeli azokat a szolgáltatókat, akik szívesen látják a közösség tagjait. Míg a tavalyi filmmel az egyedülállókat szólították meg, addig az ideivel már a párokat.

A Pink Budapest október végén indítja weboldalának új verzióját, amely a korábbihoz képest még több funkcióval, interaktív térképpel és hamarosan mobil applikációval is szolgál a Budapestre érkező LMBTQ utazók számára.