Az I. kerületben nem könnyű anyukának lenni, a sok emelkedő, lépcső nem kevés megpróbáltatás elé állítja a babakocsival közlekedőket. Nagy kiterjedésű parkok sincsenek, viszont a Várnegyed zugaiban eldugva már öt játszóteret is találunk (Vuk, Rumini, Mátyás király, Pom Pom és Franklin játszóterek), amelyek sora most egy újjal bővült.

A szintén tematikus, ezúttal Szaffi meséje köré épülő játszótereta Várba vezető Hunyadi utca felett találjuk a Csónak utcában, amelyre a Halászbástya aljában lévő Jezsuita lépcsőnél kanyarodhatunk be. A Hunyadi utcából kicsivel lejjebb egy elég kemény lépcsőn is feljuthatunk, de javasoljuk, hogy a Csónak utca felől közelítsük meg, ami kevésbé kimerítő, és egy babakocsit is kényelmesen fel lehet tolni.

A terület dombos adottságaiból kifolyólag a játszótér így is teraszos elrendezésű lett, ami miatt első blikkre elég kicsinek tűnik, de a Cafrinka kunyhóját megformáló, nagycsúszdás élményházikónál több mindent rejteget. Tágas homokozót (benne pár közös játékkal), kis mászófalat, trambulint, baba-mama hintát, forgót, minicsúszdás mászókát az alig páréveseknek, nyárra párakaput, alul pedig akadálymentesített mosdót.

Puha rekortán borítású lépcső is van, amin biztonsággal eshetnek-kelhetnek a totyogók. Dargay Attila szinte életnagyságú mesefigurái őrzik a terepet, őket Jarosch Imre és Teigler István iparművészek készítették el.

Külön említést érdemelnek a (tudomásunk szerint egykori kutyafuttató területén lévő) terebélyes fák, amelyek nyáron árnyékot adnak majd a gyerekeknek és szüleiknek.