Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Budapest Hírek

A Közlekedési Múzeum költözik a kiürített kelenföldi indóházba

Október elején költözött ki a MÁV az igencsak leromlott állapotú kelenföldi indóházból, aminek sorsa eddig kétséges volt. Most úgy tűnik, hogy a Közlekedés Múzeumhoz kerül, és egy, a magyar vasút történetét bemutató kiállítás nyílik benne.

Az 1884-ben emelt épületnek nemcsak az egyre romosabb állapota jelentett gondot, de funkciója jelentős részét is elvesztette, amikor a 4-es metró kiépülésével az aluljáróba került a kiszolgálóegységek és jegyautomaták jelentős része. 

A 2011 óta műemléki védelem alatt álló épületben a felújítás után a Közlekedési Múzeum nyit egy vasúti fókuszú kiállítóhelyet, ahol a változatos programok mellett az ország legnagyobb területű terepasztala és vasútmodelljei is láthatóak lennének, és egy vasúti tematikájú étterem is nyílna – írta meg az MTI.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne zajlana közben változatlanul a Közlekedési Múzeum leghamarabb 2022-ben megnyíló, kőbányai Északi Járműjavítójának épületébe a Diller, Scofidio + Renfro építésziroda tervei alapján megálmodott komplexumának a munkálatai. Kérdés, hogy a nagy múzeum elkészülte után is marad-e a vasúti kiállítás az indóházban, reméljük igen, és nem kebelezi be a műemléki védettségű épületet a közelben zajló – Etele Plaza, Budapest ONE – fejlesztések lendülete.

Hasonló tartalmak

Neked ajánlott

A