Az ország eddigi legnagyobb és leghosszabb gurulóeszköz-felvonulása (értsd: rolleres) lesz október 5-én a fővárosban. A gyülekezés a Hősök terén lesz, majd Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével és rendőri biztosítás mellett 15.30 órakor indul el a menet, ami 10 kilométert fog megtenni. A program Pesten kezdődik, Budán végződik.

A RollerBike felvonulás első és második állomása Veszprémben és Debrecenben volt, ahol a különféle sporteszközöket bárki ingyen kipróbálhatta. Az idei RollerBike utolsó állomását Budapestre szervezték, ahol egy 10 kilométer hosszú távon bárki támogathatja az autómentes közlekedést. A rendezvény fő célja, hogy tudatosítsa a városokban élőkkel, hogy a mindenféle guruló eszközök kiváló és gyors módjai a közlekedésnek, ráadásul környezetkímélők is.

A gyülekező 14.30 órakor lesz a Hősök terén, onnan indul el a tömeg Pest belvárosán, majd a Lánchídon át Budára, hogy aztán a Margit hídon keresztül beguruljon a végállomásra, a Margitszigetre. A szervezők nemcsak a rollereseket várják, hanem az elektromos egykerekűsöket, a hoverboardosokat, a kerékpárosokat, a gördeszkásokat, a longboardosokat és a görkorisokat is. Sőt, minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz.

 „Ebben az évben 2 vidéki helyszínen és a fővárosban építjük tovább a közösségünket, az új, felnövő guruló nemzedéket, amely már most 5-10 ezer főt számlál az országban, a kerékpárosok nélkül is. Folyamatosan növekszünk, mert egyre többen látják be, egyszerűbb és egészségesebb ezekkel az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Ezért is sürgető a közlekedés törvényi szabályozása, valamint az edukáció, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy egyre nagyobb a rizikófaktor a balesetek területén” – mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter gurulónagykövet.

Az eseményről bővebben itt.