Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Az ország legnagyobb rolleres felvonulását tartják Budapesten

Az ország eddigi legnagyobb és leghosszabb gurulóeszköz-felvonulása (értsd: rolleres) lesz október 5-én a fővárosban. A gyülekezés a Hősök terén lesz, majd Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével és rendőri biztosítás mellett 15.30 órakor indul el a menet, ami 10 kilométert fog megtenni. A program Pesten kezdődik, Budán végződik.

A RollerBike felvonulás első és második állomása Veszprémben és Debrecenben volt, ahol a különféle sporteszközöket bárki ingyen kipróbálhatta. Az idei RollerBike utolsó állomását Budapestre szervezték, ahol egy 10 kilométer hosszú távon bárki támogathatja az autómentes közlekedést. A rendezvény fő célja, hogy tudatosítsa a városokban élőkkel, hogy a mindenféle guruló eszközök kiváló és gyors módjai a közlekedésnek, ráadásul környezetkímélők is.

A gyülekező 14.30 órakor lesz a Hősök terén, onnan indul el a tömeg Pest belvárosán, majd a Lánchídon át Budára, hogy aztán a Margit hídon keresztül beguruljon a végállomásra, a Margitszigetre. A szervezők nemcsak a rollereseket várják, hanem az elektromos egykerekűsöket, a hoverboardosokat, a kerékpárosokat, a gördeszkásokat, a longboardosokat és a görkorisokat is. Sőt, minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz.

 „Ebben az évben 2 vidéki helyszínen és a fővárosban építjük tovább a közösségünket, az új, felnövő guruló nemzedéket, amely már most 5-10 ezer főt számlál az országban, a kerékpárosok nélkül is. Folyamatosan növekszünk, mert egyre többen látják be, egyszerűbb és egészségesebb ezekkel az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Ezért is sürgető a közlekedés törvényi szabályozása, valamint az edukáció, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy egyre nagyobb a rizikófaktor a balesetek területén” – mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter gurulónagykövet.

Az eseményről bővebben itt.

Hasonló tartalmak

Hétvégi programajánló – 8. Karácsonyi ronda pulcsis futás, Tandori 85, gőzgombócnap a budaörsi majorban

?>

December 6. és 10. között az ingyenes programoktól kezdve a szívmelengető gőzgombócnapig mutatjuk a legjobb eseményeket ezekre a szürke napokra!

Ajándékozz élményt! – Ötletek a reggelitől a gőzfürdőn át a színházig

?>

Az élményajándékokkal szinte lehetetlen mellényúlni, az alábbi lehetőségek közül pedig többféle korosztálynak is találhatunk megfelelő meglepetést.

Budapest pénztárcakímélően – 10 klassz ingyenes program decemberre

?>

A decemberi ingyenes programokat a karácsony hangulata járja át, de annak is segítünk, aki éppen ezt kerülné el.

Több száz lampion közé léphetünk be esténként az Állatkertben a sárkány évét köszöntve

?>

Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a sárkány évének színes, látványos világába.

Neked ajánlott

A